Марио Николов със 17- годишна присъда по делото за източване на САПАРД. Бил политическа жертва – с видео

0

nikolov1Обвиненият в източването на пари от САПАРД Марио Николов обвини държавата, че го използва за изчистване на имиджа си пред ЕС. Прокуратурата поиска 17 години затвор за далаверджията и 14 за съпругата му.

През март Николов отнесе 10 години по друго обвинение- за пране на пари. Партньорът му в престъпната схема Людмил Стойков обаче излезе „чист” от цялата история, благодарение на близките си контакти с президента Първанов.

Скандалът по източването на пари по програма САПАРД избухна през 2007. Марио Николов и Людмил Стойков препрали 7, 5 млн. лева, предназначени за земеделски субсидии. Схемата е класическа и едва ли е била трудна за разкриване. Николов кандидатствал по САПАРД за отпускане на пари за закупуване на нови машини за месопреработвателните му заводи. След като спечелил субсидията обаче, купил стара техника, която декларирал за нова.

Людмил Стойков
Людмил Стойков

Щатската офшорна фирма „Кингстън ентърпрайсис”, препрала милионите от САПАРД, които после били инвестирани в курорта „Дюни”, собственост на Людмил Стойков. Черноморското градче попада в ръцете на президентския спонсор по времето на Иван Костов почти на безценица.

Сигналът за далаверата с парите от САПАРД дойде от ОЛАФ. В аферата участие имат и германски граждани, които получиха присъдите си отдавна. Основните свидетели също са от германски граждани, участвали в продажбата на трошките, които били обявени за нови.

На фона на крупната далавера, Марио Николов най- безочливо се обяви за политически репресиран и жертвен агнец. Какво да кажат обаче онези, които останаха лишени от субсидиите от САПАРД, заради далаверджиите?

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *