Марин Райков е новият премиер на България

2

Марин РайковПосланикът ни в Париж Марин Райков оглави служебното правителство. Това обяви в 16 часа президентът Росен Плевнелиев.

Райков ще съвместява и длъжността външен министър. Служебният кабинет ще работи два месеца и основната му задача ще е да подготви изборите. Плевнелиев декларира, че не е допуснал да му влияе нето една партия или личност кого да избере за временен премиер, нито пък е гледал кой в каква партия е членувал преди и в какво правителство е работил. Той подчерта, че единственото, което го е интересувало е било личността да бъде компромисна, да удовлетворява всички и да има много добра служебна подготовка и опит. Плевнелиев

Президентът каза още, че е направил една единствена проверка – дали всеки един от правителството има досие и е работил за Държавна сигурност. Той обяви, че такива хора няма. Разумен и компетентен – така определи държавният глава избраника си. Любопитното е, че той не срещна критики от другите политически сили относно избора си. Всички коментираха, че Райков наистина е компромисна фигура и може добре да свърши работата на служебен премиер.

Цялото правителство ще бъде назначено на работа утре. В петък парламентът ще бъде окончателно разпуснат, макар че върху него от днес валят мръсни памперси и боклуци от протестиращите. Новият премиер каза, че се ангажира да вдигне пенсиите на старите хора, да поработи върху доходите и икономиката и да се опита да реши някои от най-наболелите проблеми на страната. Марин Райков е роден във Вашингтон, където баща му е бил дипломат. Синът също изгражда дипломатическа кариера, като същевременно е бил зам-външен министър в кабинета на Иван Костов и една година в кабинета Борисов. След това отново се е върнал към дипломацията.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/e1o_4oNs-Jk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Някой ще ми каже ли какво прави Ваня Велева в НАП – Ямбол. Това е най-тъпата и миризлива курва на града, която прави кариера като прави свирки и си предлага гъза на началници и властимащи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *