Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Маргините въртят имоти в Аспровалта

Маргините инвестират в имоти

Гръцкият курорт Аспровалта, който се намира недалеч от Солун, се е превърнал в лятна резиденция на българските митничари, твърди отлично информиран източник. Имало вече цял квартал митничарски вили. Къщата била записана на имената на съпруги, близки или родители. Съседи на митничари били видни фигури от подземния свят.

Така се оказало, че до братята Маргини имал вила бивш зам.- шеф на Агенция „Митници“. Непосредствено до него бил и имотът на разстреляната Шинка Манова, която приживе управлява дирекция “ Последващ контрол“ в митниците. Тя е сред тези държавни служители, помагали на някогашния ВИС  да наложи тотален контрол над сивия внос и контрабандата. Шинка Манова е хващана в далавери, освобождавана е от постове.  Запомнили са я с това, че раздавала само устни заповеди, но никъде не слагала подпис. Името й е най- тясно свързано с двамата контрабандисти, също покойници- Маймуняка и Самоковеца.

Първо я наричат личната митничарка на вризвения Димитър Димитров- Маймуняка. Той отговаря за наказателните бригади на групировката, а малко преди смъртта си държи и мощни контрабандни канали. Оперативни разработки на НСБОП засичат тесните контакти на Шинка Манова с разстреляния в Амстердам Константин Димитров- Самоковеца.

В продължение на няколко години тя е шеф на митническото бюро в Горублене. То се превръща в митницата на ВИС 2. Там се „обмитяват“ всички видове внос от Турция по каналите, контролиран дълги години от Косьо Самоковеца. След смъртта й става ясно, че тя е била в управата на ФК „Искър“.

Негов собственик е бил босът на ВИС Георги Илиев.
След разстрела на Шинка Манова през 2005 г. МВР рови в имотите й, но от това няма особен резултат. Днес не е ясно дали вилата й в Аспровалта е собственост на семейството й, или е
продадена.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *