Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мандрите масово отказват да спазват стандарта за качество

Мандрите не искат да правят качествена стока

Не искат да произвеждат по БДС

Мандрите в цяла България масово отказват да спазват държавните стандарти за качество при производство на сирене и кашкавал. Това се оправдаха от Агенцията по храните на поставени въпроси, защо в магазините се продават продукти – заместители, които обаче имат знака „Стара планина”.

Производителите най – често се оправдавали с тежките бюрократични процедурипо стандартизация, които в повечето случаи продължавали по над шест месеца. Това именно обуславяло нежеланието им да работят качествено, а не меракът за лесна печалба.

Производство на кашкавал

Към днешна дата, държавният стандарт за качество покривали само двадесет и шест от млечните компании. По – голямата част от тях обаче имали право да произвеждат само кисело мляко и едва пет от тях – кашкавал.

Неофициално обаче се знае, че в бранша предпочитат да правят фалшивите сирена, кашкавали и млека поради по – ниската им цена. На първо място самите потребители предпочитали заместителите на растителна основа, защото били в пъти по – евтини и въобще не се интересували вредни ли са или не. Ако пък имали късмет да пробутат някои от фалшификатите на цената на качествена продукция, тогава си гарантирали поне по 400 % чиста печалба.

Как да си приготвим кисело мляко у дома:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *