Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мамят възрастни хора с безплатни екскурзии

Евтината екскурзия излиза солена на пенсионерите

Нагли фирми прилъгват възрастни хора с уж извънредно евтини почти безплатни екскурзии от порядъка на 10 – 20 лева до близка планина или забележителност, но с рекламна цел.

Рекламната презентация продължава с часове

На въпросните екскурзии оправните тур оператори връзват предимно пенсионери, които нямат финансови средства да си позволят друга почивка и затова се подлъгват по евтината оферта, която им обещава и безплатен обяд към екскурзията плюс малък подарък за спомен. Шашмата обаче е съвсем проста след кратката екскурзийка от порядъка на 2 – 3 часа, възрастните хора биват затваряни уж за обяд в местно заведение, където са длъжни да изслушат рекламната презентация на псевдо фирмата спонсор в продължение на 4 часа на тяхната тънкажна почивка, като могат да стават от масата само до тоалетна. Всъщност въпросната презентация буквално изнудва пенсионерите да си закупят съответните уреди, които предлага фирмата им на изплащане, като не спират да убеждават и без друго бедните възрастни хора, че те са им от първа необходимост, а месечната си вноска няма въобще да усетят.

Лошото в случая е, че дори възрастните хора да разберат, че са станали жертви на низки меркантилни интереси на дадена фирма, те не могат да направят нищо, защото в рекламната диплянка на туристическата агенция с почти невидим традиционно дребен шрифт е написано, че евтината еднодневна екскурзия включва и задължителна кратка презентация на продуктите на фирмата спонсор.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *