Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Македонци искат федерация между България и Македония

Македонци искат федерация с България

Родолюбци мечтаят двете държави да се обединят

Македонският тв „Канал 5” коментира, че във Вестник на македонските българи е публикувана статия, искаща незабавна федерация между България и Македония. Според електронното издание, в интернет порталът „Охридска България” има послание, което апелира към двете държави да направят нов съюз, в който водеща роля да има България.

Авторите на статията имали и конкретен начертан план, за това как да бъде създадена федерацията. Тя пък била продиктувана от застрашителното нарастване в броя на Албанците поради тяхната увеличена раждаемост, която застрашавала Македония. Съюзът с България е единственият начин да се спасят.

При евентуалната федерация с България, Македония щяла да запази своите администрации по отношение на икономиката, външната и вътрешната политника, отбраната. Централната власт обаче ще бъде в София.

Коментарите по повод на тази идея в Македония не са твърде благоприятни, издават тамошни журналисти. Според тяхното мнение, реализирането на Санстефанска България щяло напълно да унищожи идентичността на македонската нация.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=HcT13PwkFLY

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Македонци искат федерация между България и Македония

 1. ATILA Отговор

  02.01.2013 в 13:01

  ОТ НАД СТО ГОДИНИ РЕДИЦА СИЛНИ ДЪРЖАВИ ГЛЕДАТ ДА РАЗПАРЧЕТОСАТ И СЪСИПЯТ БЪЛГАРИЯ……И НЕ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЩЕ ДОПУСНАТ ОБЕДИНЕНИЕ С МАКЕДОНИЯ.
  ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ Е ВРЕДНО ЗА НАС И МНОГО ТЪПО…..

  ДОСТАТЪЧНО Е МАКЕДОНИЯ ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ХОРАТА ДА МОГАТ ДА ПЪТУВАТ СВОБОДНО МЕЖДУ ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ.

 2. мирослав стойков Отговор

  14.05.2018 в 19:47

  Ние няма какво да се съобразяваме със “ силните“ държави…Аз съм за Санстефанска България и федерация с Македония , защото това е България ! Колкото до силните-ще го преглътнат, защото благодарение на тях Македония е отделна държава. Историческата истина е , че това е България и въобще не ми дреме за Меркел, Макрон , Тръмп…Проблемът е , че нямаме министър-председател и президент с топки …

 3. мирослав стойков Отговор

  14.05.2018 в 19:49

  Извинете , но пропуснах Путин -съвсем неумишлено

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *