Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Македонските служби откраднали мощите на Свети Йоан Кръстител

Македония стои зад кражбата на мощите на Свети Йоан Кръстител, сензационно заяви проф. Божидар Димитров. Агенти на спецслужбите на западната ни съседка са посегнали на светинята, за да докажат божествения произход на нацията си. Шокиращата информация достигнала до проф. Димитров от негов македонски колега.

Слухът за конспирацията от дни упорито броди из националистическите среди в западната ни съседка. Македонските патриоти са в еуфория. Надяват се чрез откраднатата частица от мощите на Свети Йоан Предтеча да докажат най – после божествения си произход.

Чрез ДНК анализ на костта на светеца македонците искат да намерят генетична връзка с Исус Христос. Както е известно, Свети Йоан Кръстител е бил негов братовчед. Ако намерят общи гени между него и македонците, ще докажат, че и Исус Христос е бил техен сънародник, коментира Божидар Димитров.

Преди години Скопие плати на ирландски професор, който да направи ДНК анализ на македонските гени и да изключи всякаква връзка с българите. Изследването му показало, че западните ни съседи са носители на 40 % от гена на античните македонци, 20 % от гърците и още 20 % от сърбите.  Съвсем отделен въпрос е, че македонски учен пък извади резултати, че генът им е почти на 100% български, припомня шефът на НИМ.

Според Божидар Димитров вече е научно доказано, че мощите от остров Свети Иван са на Йоан Предтеча. Историкът разказа, че от „Нешънъл Джиографик“ поели разходите за изследването им в Оксфорд. Резултатите от ДНК анализа посочват, че костите са на човек, който е живял между 30 и 60 години след новата ера. Проф. Димитров е категоричен, че никъде другаде не са откривани мощи на светеца, които са надписани с името му.

Мощите са откраднати в началото на април, но сливенския митрополит не съобщи веднага. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *