Майката на Станка Златева: Не мога да я успокоя, не спира да плаче!

0
Станка Златева

Станка Златева преживявала изключително тежко загубата си от финала по борба на олимпийските игри в Лондон, разказва майка й Веселина Йорданова. След края на срещата петкратната световна шампионка не спирала да плаче и нищо на света не можело да я успокои. Въпреки че Златева вече се превърна в жива легенда на българската борба, тя продължавала да твърди, че сребърният медал за нея е провал.

„Каквото и да направих, не успях да я успокоя. Просто е вдигнала летвата прекалено високо и хвърли в борбата цялата си душа. Аз съм радостна от медала, доволна съм въпреки нея, това е голям успех за когото и да било. Ако реши да се откаже от спорта, аз не мога да й повлияя” – сподели Веселина пред журналисти.

Станка Златева

Самата Златка след срещата беше обляна в сълзи и жестоко се самообвиняваше за загубата, като очевидно приемаше вината за изцяло своя. „Нищо не става от мене”, каза тя непосредствено след слизането си от тепиха. Специалистите обаче са категорични, че ако сребърен медал на олимпийски игри е нищо – то какво ли остава на тези, които отпаднаха още в предварителните кръгове.

Припомняме, че Станка Златева се бори блестящо при цялото си участие на олимпиадата в Лондон. Във финалната борба срещу рускинята Воробьова тя спечели първата част, но във втората позволи да бъде изненадана и туширана от съперницата си.

Дори за неспециалистите стана очевидно, че Златева не отстъпваше по нищо на шампионката, която обаче беше подготвена доста по – добре в тактически план. Преди срещата стана ясно, че треньорите на Русия не са си губили времето да пият кафета и да пушат цигари, а са правили сериозен разбор върху борбата на нашето момиче и са изработили брилянтна стратегия, която им донесе крайния успех.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=yGESrdYKGUk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *