Майката на Алексей Петров проговори- вижте интервюто с нея!- с видео

0

alal1Репортаж от родното място на Алексей Петров, село Градежница и интервю с майка му Диляна Петрова направиха колегите от вестник „Галерия“. Вижте резюме на материала и думите на една разтревожена за сина си майка.
Селото се намира вблизост до гр. Тетевен. Състои се само от една улица, около която са наредени в голямата си част бедняшки схлупени къщурки. В едно от тия жилища живуркат майката и бащата на сочения за страховит Октопод на родната мафия, Алексей Петров. Малката бяла къщичка е оградена от обширен двор, целият в цветя. Първи да посрещне гостите излиза таткото на ббившия ДАНС-аджия, Илия. Не му е много приятно, че го търсят за интервю. Споделя, че страда от множество болести, пиел лекарствата с шепи… И даже в деня на ареста на Алексей бил току-що изписан от болницата. При новината по телевизора замалко не получих инфаркт, споделя той. Синът ми определено няма вина за нещаата, за които Алексей Петров, Диляна, обаче е по-словоохотлива:
– Какво почувствахте в мига, когато научихте, че синът ви е арестуван и обвинен в множество тежки престъпления?
– Беше сряда, съпругът ми отиде до клиниката, защото му беше лошо. И аз не съм добре със здравето- имам херния и дископатия- хирурзи ме оперираха на няколко пъти, ноarest без успех. Бях си сама вкъщи и почивах на леглото. И изневиделица по телевизора пуснаха репортаж, на който се виждааше домът на сина ми в София. Съобщиха, че е арестуван. В началото реших, че е някаква безвкусна шега или аз нещо не съм разбрала. Въобще не можех да асимилирам какво се случва. Надвечер излезе информация, в която изброиха всички престъпления, в които е обвинен. Татко му, който вече беше с мен, просто побесня. Ами те как пропуснаха да го обвинят и за земетръса в Хаити, изкоментира в яда си Илия. Аз имам три деца и повярвайте ми- много добре ги познавам. Алексей ми е добър, справедлив, честен до мозъка на костите си. В живота си е видял и две и двеста! В голяма немотия отраснаха- с баща им се претрепвахме от работа да ги нахраним и изучим. Алексей много дообре знае какво е труд и честност- никога не е посягал на чуждото. А тия новини, че имал палати и милиони в банката… Че вижте къде и как живеем ние с баща му. Той толкова ни обича и уважава- ако имаше тия несметни богатства, нали щеше и на нас да даде!
На въпроса защо тогава точно синът им е обвинен в толкова много и сериозни престъпления, Диляна Петрова отговаря така: Явно синът ми е размътил на някой бандит или политик водата и оня се е почувствал застрашен, та го е накепазил! Все го съветвах да си се занимава с неговите си работи и да не се меша в политиката, ама не ме слуша. Сигурна съм, че не е извършил нито едно от престъплленията, за които сега го винят- един ден истината ще излезе наяве и ще го пуснат. Но трябваше ли такива главоболия да ни създадат, добавя майката. Тая, новата власт започна ежеднеевно да арестува хора. И децата в село вече им се смеят! По нататък в интервюто жената споделя, че в момента за нея и съпругът й се грижели другият им син Огнян и щерка им Теменужка. За прехраната си разчитали предимно на това, което си произведат сами- от земята и животните, които гледат. В края на разговора тя разказва за това колко благороден бил синът й Алексей. Поне на 30 души от селото е помогнал с пари да си ккупят лекарства или за нещо друго. Когато някой комшия закъса- аз лично му се обаждам и той праща- безвъзмездно! Такъв е моя Алексей- добър и човечен! В ареста не съм ходила да го видя, сърцето ми няма да издържи подобна гледка, признава майката. Но знам, че рано или късно всичко ще си дойде на мястото и цяла България ще научи истината. Ще научи, че моят Алексей е добър и човечен, завършва страдащата майка.
ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *