Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Майка отвлече дъщеря си в Англия, за да получава социални помощи

burgasДрамата на един баща от Айтос потресе страната. Майката на 7- годишно момиченце я отвлече от класната стая и я отведе в Лондон. Причината – социални помощи от 900 паунда, които й се полагат на Острова като самотна майка. Приятели на бащата Борислав Калчев образуваха жива верига, за да спрат извеждането на детето от страната. Българските социални служби обаче, помогнаха на майката – похитител, въпреки че бащата има попечителство от родния съд.

Майката Марияна Алексиева също печели родителски права, но във Великобритания. Затова българските власти й оказват пълно съдействие и дори не позволяват на бащата Борислав да види момиченцето си за последно.
Габриела Калчева е родена преди седем години в Лондон. Има българско гражданство. През 2008 обаче, майката Марияна

Борислав показва стаята на Габи

Борислав показва стаята на Габи

внезапно напуска Борислав и дъщеря си и заминава за Бразилия с любовник. Позволява на бащата да върне Габи в България.

Борислав се връща с дъщеря си в Айтос. Двамата живеят добре, нямат финансови проблеми. Родителите и бабата на самотния татко също помагат в грижите. Борислав започва дело за попечителство в България. Марияна изведнъж се сеща за дъщеря си и обвинява бащата пред британските власти, че  отвлякъл детето й.

През 2010, Марияна Алексиева прави два опита да похити малката Габриела. Първия път нахлува в двора на бабата на Борислав, където цялото семейство се е събрало. Момиченцето изпада в паника и започва да плаче. По Коледа, е вторият опит. Борислав води Габи на среща с майката в Бургас. Всичко минава гладко. Но преди да се разделят, Марияна се обажда в полицията и обвинява Борислав, че взел дъщеря й. Тримата са отведени от полицията, но в хода на разпита ситуацията се изяснява и ги пускат.

На 18 януари Марияна за трети път опитва да отведе дъщеря си. Става докато момиченцето е на училище. Влиза по време

Приятелки на Габи

Приятелки на Габи

на час и пред очите на смаяната учителка грабва детето. Опитът на Марияна да качи Габриела на самолет е осуетен от близки и приятели на Борислав, които правят жива верига на летище Бургас. Пилотът отказва на отлети, тъй като вижда, че детето е неадекватно – майката му дала упойващи вещества, за да не вика.

Със съдействието на българските власти, четири дена по- късно, Марияна напуска страната с Габриела. Бащата изобщо не е допуснат до детето. Според него, внезапният изблик на майчински инстинкт на Марияна, се дължи на факта, че няма никакви доходи в Лондон. Ако вземе дъщеря си обаче, ще й се полагат социални помощи в размер на 900 паунда като самотна майка. Бащата не може да си обясни защо властите изпълняват решението на британския съд, а пренебрегват издадената заповед на българския, който присъща попечителството на него.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *