Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Магистрати вдигат палати в незаконно селище – с видео

Ченгене скеле

Ченгене скеле

Магистрати окупирали незаконното вилно селище в местността „Ченгене скеле“ край Бургас. От декември 2009 тече акция по събаряне на нерегламентираните строежи там. Общо 225 незаконни постройки трябва да бъдат премахнати. Междувременно, магистрати започнали да застрояват разчистените от багерите терени. Служителите на Темида се надявали, че ще успеят да узаконят къщите , благодарение на постовете си.

Столични и местни магистрати се възползвали от акцията по събаряне на незаконни имоти в Ченгене скеле, за да издигнат своите палати. Съдийските имоти са доста впечатляващи. Огромни къщи на 3- 4 етажа с по няколко

Строителството в местността е напълно забранено, но не за всички

Строителството в местността е напълно забранено, но не за всички

басейна в двора; частен пристан с паркирана яхта или моторница – все обичайни гледки от магистратското селище в Ченгене скеле. Данъчните предполагат, че баровците в тоги се надявали да узаконят мащабните си строежи, чрез служебни връзки. Хеликоптерите на НАП установиха и друга неприятна практика на тузарите от Ченгене скеле – всички отпадни води от вилната зона се изливат директно на близкия плаж.

Местността Ченгене скеле до с. Маринка, край Бургас, е защитена територия

Полуостров Буджака стана квартал на Созопол

Полуостров Буджака стана квартал на Созопол

от 1997 и строителството там е напълно забранено. Десетки видове птици, включени в „Червената книга на България”, както и застрашени от изчезване видове в европейски мащаб, обитават местността. Това наложило обявяването на Ченгене скеле за защитена територия, но днес всичко е унищожено.

Полуостров Буджака, край Созопол, също направи впечатление на данъчните. Извисяващите се кули на палатите засенчиха конкуренцията на гъзарите от Северното Черноморие. По данни на НАП, вилното селище е предпочитано от доста родни подземни босове. Сред тях е и Евелин Банев- Брендо, който в момента е подсъдим за пране на пари. Буджака също е в

Хотелски комплекс в Буджака

Хотелски комплекс в Буджака

списъка на защитените територии. Въпреки това, незаконни хотели и вили само за няколко години покриха полуострова, който вече се превърна в квартал на Созопол.

Една от най- внушителни постройки в местността е на бургаския бизнесмен Светлозар Лолов. Той и жена му са обявени за общодържавно издирване заради имотни далавери и изнудване. Според созополчани, в имота на баровеца се издига 5- метрова статуя на Исус Христос. Лолов е преградил плажа на Буджака и го е обявил за частен.

Бургаското езеро и Ченгене скеле влизат в Натура 2000 по директива за местообитанието и птиците. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Магистрати вдигат палати в незаконно селище – с видео

 1. stiga laji Отговор

  24.10.2010 в 10:39

  Oт прочетеното стават ясно че пишищия горното няма и най-малка представа за това кето пиши .
  Огромни къщи на 3- 4 етажа с по няколко басейна в дворa.
  От снимките се вижда така ли е
  http://www.burgas1.org/e107_plugins1/forum/forum_viewtopic.php?425

  Карай да върви новина да става.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *