Магистрати опъват чадър над Калина Илиева

0

Чадър над Калина Илиева са опънали прокуратурата и службите. Скандалната шефка на Фонд „Земеделие” все още не е наказана заради множеството си измами и нарушения. Калина обаче има доста влиятелни приятели, които замитат следите й, вместо да ги разследват.

Калина често е съдействала на службите, като е ходила при министри и зам.-министри с подслушвателни, скрити в дрехите. Илиева не отказвала услуги на спец.службите, като по този начин се е стремяла да им спечели доверието и да не я закачат.

Определено доста неща от дейността на измамницата като шеф на фонд „Земеделие” има да се покриват, издават бивши нейни подчинени. Калина Илиева е заливала ОЛАФ със сигнали срещу родни фирми и бизнесмени, но голяма част от тях не са уличени в престъпление след проведено разследване. Въпреки това дейността им сериозно е пострадала, а някой дори са фалирали. Много от „натопените” заради Калина Илиева пред ОЛАФ бизнесмени вече водят дела срещу България в Страсбург.

Потърпевши на скандално уволнената земеделска шефка разказват как ги е рекетирала, за да им помогне техни проекти да вземат голяма евро субсидия. Калина изпращала емисари при набелязаните бизнесмени, които деликатно да им разяснят колко трябва да бутнат на Илиева, за да им осигури достъп до евро помощите.

Разследването срещу Калина Илиева почти е замряло, издават запознати. Тук все се оправдават, че чакат проверка на фалшивата диплома на скандалната дама от Германия. Там обаче разследването е прекратено, тъй като няма как да се установи дали менте документът е създаден на тяхна територия или пък в България.

Още преди месеци Германия обяви, че дипломата на Илиева е фалшива. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *