Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Магазин в центъра на София продава дрога на ученици – с видео

suvenirМагазинче за дизайнерски наркотици се подвизава на пъпа на столицата. Синтетичната дрога се продава като „соли за вана” или в картонени опаковки, на които пише „сувенир”. Цените варират между 30 – 150 лв. Т.нар. дизайнерски наркотици все още минават за легални, въпреки че са много по- опасни от традиционните.

Синтетиката е хит сред учениците. Тийнейджъри редовно навестяват магазина на Витошка, особено през уикенда, за да се снабдят с дрога за парти. Капанчето, което се  рекламира като  „смартшоп”, предлага синтетика в две разновидности – за смъркане или за пушене.

Денонощен магазин в Слънчев бряг за легално друсане

Денонощен магазин в Слънчев бряг за легално друсане

Белите прахчета се продават като соли за вана или като сувенири. Най- скъпите соли стигат до 70 лева. Сувенирите са пакетирани в картонени обвивки , а вътре има прикрепено пакетче с бял прах. Никъде по опаковките на солите или сувенирите не е описано какво има вътре, нито как се употребява. Единствено е отбелязано, че не се продава на лица под 18 години,което изобщо не се спазва от продавача. Все пак, именно учениците са основната им клиентела.

Магазин от същата верига беше хитът това лято в Слънчев бряг. В близост до нощните заведения, към полунощ там се изливаше огромна

Дрога задържана от полицията

Дрога задържана от полицията

маса от български и чуждестранни туристи. По Черноморието най- много вървеше разтворимата дрога. Този вид синтетика е особено опасна, предупреждават криминалисти. Прави човек много агресивен, а редовната й употреба уврежда мозъка и може да те превърне в олигофрен.

Дизайнерската дрога за първи път беше засечена у нас през май 2010 на летище „София”. Тъй като обаче не е забранена, може само да се конфискува, без последици за преносителя й. Дори да се затворят магазините, има десетки чуждестранни сайтове, които предлагат да ти изпратят наркотика по пощата.

Наскоро беше конфискувана стока за хиляди левове от въпросния магазин в центъра на столицата. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *