Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Люспата Марков: Цачева ни беше превърнала в група от страхливи и послушни зайци

Борисов подкрепа1Ние бяхме превърнати в кученца, в зайци или каквито си искате кажете дресирани животинки, разказа първият отлюспил се депутат от ГЕРБ Георги Марков. До така степен, че ни ставаше обидно и унизително. Всяка сутрин отивахме в парлмента и чакаме на групички в коридора. Командата идва – веднага се регистрирайте. Връхлитаме на тълпи и тъкмо си заемем местата и поличаваме СМС – веднага напускайте.

Ако случайно останехме, винаги чакахме команда с кое копче да гласуваме. Натиснете тук зеленото, натиснете тук червеното. Сега нито едно. Ще се въздържим. Бяхме станали хора, които не мислят с главите си, а някой мисли вместо нас. „Мислителите“ бяха Цецка Цачева, Велчев и Главчев. Не стояха на първия ред и ни управляваха като някакви пионки без собствено мнение. То и да имаш мнение, не можеш там да го изразиш, защото после следва мъмрене и обяснания пред партията.

Марков сподели и един от най-неприятните си спомени, когато е бил кукла на конци като депутат. Бяхме събрали младежи-симпатизанти в Плевен за семинар в Свищов. Той щеше да е на тема младежка безработица, имаше докарани и лектори. И ден преди да тръгнем от ръководството ми се обадиха да питат колко души сме събрали. Казах 150.

Няма да ходите в Свищов, наредиха ми. Взимайте ги и ги карайте към Пловдив, защото ще има голям митинг, наредиха ми. Питайте ми как съм обяснявал на младежите, които наистина се бяха приготвили за семинар, че вместо в Свищов, ще ходим в Пловдив. Как съм търсил автобуси, с какво съм ги плащал.

Тръгнахве в 6 сутринта, за да стигнем Пловдив навреме. Строихме се на площада, чакахме. Накрая дойде господин Борисов, каза от трибуната да видим колко сме много и да внимаваме за здравето на дъщеря му и си замина. Младежите бяха като гръмнати от речта. Разбрахме после, че бързал, защото щял да играе мач. А ние два пъти минахме балкана, пътувахме цял ден прибрахме се късно вечерта, уморени и озадачени.

Точно тогава в мен окончателно узря идеята да се махна. Аз съм влязъл в парламента, а не в казарма. Аз мога да мисля и да взимам решения, а не някой да ги взима вместо мен, обясни Марков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *