Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Любо Пъпката громи медийната империя на Делян Пеевски – с видео

Издателите на "България Днес" - Недялко Недялков и Любомир Павлов

Издателите на "България Днес" – Недялко Недялков и Любомир Павлов

Застрашена е доскоро всевластната медийна империя на депутата от ДПС Делян Пеевски. Стартът на неговия нов всекидневник „Всеки ден“ бе повече от трагичен, отчитат търговци на печатни издания. Навръх 4 юли, празника на Америка, вестникът на Пеевски се появи на сергиите само заради голия инат. Единствената му цел бе да накърни премиерата на друга таблоидна медия „България Днес“, издание на Любомир Павлов, бос на „Труд“ и „24 часа“.
Любомир Павлов и екипът му анонсираха всекидневника от месец, като акцентираха върху евтината цена – 40 стотинки, и внушителния обем – 32 пълноцветни страници. Очевидно това изнервя Делян Пеевски – собственик на „Телеграф„, „Уикенд“, „Шок“, „Контра“ и други жълти медии. Пеевски реши, че се задава сериозна конкуренция и реагира нервно, дори самоубийствено – за

Медийното чудовище Делян Пеевски тръгна надолу

Медийното чудовище Делян Пеевски тръгна надолу

няколко дни стъкми вестниче – ерзац, което да излезе на същата дата и да подяде аудиторията на „България Днес“, като раздвои читатели и разпространители.
Първите данни сочат, че инатливо-плагиатската мисия е ударила на камък. „България Днес“ е продал близо два пъти повече количество от „Всеки ден“. Логично, изданието на Любомир Павлов е набрало солиден тираж и вече почти достига досегашния фаворит „Телеграф“ и неговите над стотина хиляди бройки.
Вестникарската война обаче тепърва се разгръща. Делян Пеевски, който упорито крие търговската си дейност в нарушение на депутатския правилник, продължава да изкупува издания на килограм. Твърди се, че подд негово влияние вече е минал и друг

Любомир Павлов

Любомир Павлов

жълт седмичник – „Шоу“, бивш „Шок“. Ортакът на Доган и верен паж на Бойко Борисов притежава десетки печатни медии, няколко електронни сайта (Bnews, Всеки ден, Екон и др.), честоти за мултиплекси, над 80 % от разпространителската мрежа на вестници, телевизии, списания и дори издателство за книги („Ентусиаст“).
„Този човек си мисли, че е Бог и че неговите хора във властта ще векуват. Дори не подозира, че времето на империята му изтича с неумолима скорост. Как ссамо ще се разбягат плъховете Люба Кулезич, Николай Бареков, Емил Кошлуков и прочие негови служители, когато корабът започне да потъва…“, тъжно обобщават ситуацията препатили.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Любо Пъпката громи медийната империя на Делян Пеевски – с видео

  1. Галя Отговор

    22.07.2011 в 14:35

    Най-после някой да каже цялата истина за медийния октопод на ДПС – групировката на Д.Пеевски. А оторизираните институции обаче за жалост не взимат никакво отношение по въпроса.

  2. Васко Отговор

    22.07.2011 в 15:11

    Толкова голяма медийна мощ не бе достатъбна за да се попречи на старта на новия вестник – всекидневния таблоид „България днес“. В рекламата има правило – помни се първият! Така, че за ерзац копиято по-добре да не говорим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *