Ловят мърша по магазините, стоките се вмирисват

1

Инспектори тарашат магазините за стоки с изминал срок на годност. Преди няколко дни бе затворен хипермаркет в София, където имаше над тон залежала храна. В много месарници ухае на мърша и то не заради немарливост на търговците, а защото няма кой да купува.

 След като цените на мръвката и колбасите скочиха, все по-малко хора могат да си ги позволят. Дори по празниците те хапвали каквото имат на село при мама и татко и спестили пари от продукти. Масово се виждат на витрините сбръчкани кренвирши, които собствениците се опитват да покрият с по-пресни. Сиренето плува във вода, за да изглежда свежо. Рибата се размразява, а вечерта пак се замразява, докато накрая не става за ядене дори и от улични котки.

От голяма хранителна верига издадоха, че вечер накисват останалото по витрините месо в специален консервант, за да изглежда по-свежо на другия ден. Ако и тогава не се продаде, то заминавало към топлата витрина и от него се приготвяли ястия с надеждата някой да ги купи. Българите отсега са свили до минимум потреблението, пенсиите още се бавят, купува се предимно хляб и скъпи зеленчуци. Според експерти то ще се свие още повече през зимата. Ще си позволяват добра храна само богатите, а от време на време и работещите. В момента семействата кътат всеки лев, за да изпратят децата на училище. Заплахите от ново поскъпване на тока карат хората да пестят и стотинките. Скоро може да дойде време, когато и хлябът ще остане да мухлясва неизкупен по рафтовете. Синдикатите готвят протести, но и самите те не виждат изход от жестокия финансов капан, в който са попаднали българите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/0VgMrlsJr00

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *