Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Лили Иванова с пенсия – 115лв. Къде потънаха парите за пенсии на старото поколение певци? – с видео

liliЗлатното поколение музиканти като „Щурците”, „Сигнал”, Лили Иванова и пр. въстана срещу държавата за първи да защити правото си на достойни старини. Едва ли едни от най- големите имена на културата през миналия век обаче са очаквали гневната реакция на народа – на тяхната публика, която някога е пеела с пълни гърла по концертите им, а сега ги обвинява в алчност. Колко ли българи биха защитили старите си идоли? Много малко, уви.

Отношението на държавата е точно такова, каквото и на обикновения българин и

Поколения израстнаха и продължават да растат с музиката на "Щурците"

Поколения израстнаха и продължават да растат с музиката на "Щурците"

може да се резюмира с народната „мъдрост” : „ А га яде от бонбоните – не се дърпа”. Сега рок и поп легендите са виновни, че на младини са вярвали, че когато остареят, държавата ще се погрижи за тях. Всички те са били осигурявани от държавата. Имали са критерий от определен брой концерти за година. Несъществуващата вече Концертна дирекция и държавната хазна са печелили милиони. С тези пари са издържани композитори, партийни другари, филхармониите, които днес са пред закриване. За музикант оставали едва 35 лв. от концерт. Спечеленото обаче е било влагано в по- добра озвучителна техника, закупуване на

"Сигнал" са една от малкото активни групи днес

"Сигнал" са една от малкото активни групи днес

качествени инструменти от чужбина. Музикантите покривали с остатъка от спечеленото разходите за пътни, престой и храна. Ето колко много са печелили. Животът им е минал в постоянните турнета, записи на албуми. Всичко в името на публиката и изкуството.

Много от тях продължават да се трудят и днес. „Сигнал” имат доста клубни участия, лятото обикалят из страната. Лили Иванова също е един от най- дейните изпълнители – изявява се по пиано барове, записва албуми, снима клипове. Тя не може да остане да чака на държавата – пенсията на най- обичаната българска певица е едва 115 лв. Явно въпреки всеобщите убеждения, не Лили е била галеницата на БКП, а

Споменът за Емил Димитров сякаш стресна старото поколение певци

Споменът за Емил Димитров сякаш стресна старото поколение певци

Йорданка Христова – ако може да се съди от факта, че има най- висока пенсия от всички други изпълнители – 455лв. Какво да каже обаче Мустафа Чаушеф, който има много редки изяви, а държавата му плаща само 106 лв. Много други позабравени изпълнители са като него и разчитат на пенсията си.

Може би споменът за покойния Емил Димитров, който живееше единствено с 68лв. социална пенсия и почина в мизерия и нищета, е налегнал поколението изпълнители, достигнали до пенсионна възраст вече. Тогава обаче не станаха да го защитят. Не поставиха въпроса пред държавата – може ли творец като Емил Димитров да бъде изоставен по този грозен начин.

Емил Димитров остави огромно богатство на България – а държавата го захвърли като ненужна вещ. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Лили Иванова с пенсия – 115лв. Къде потънаха парите за пенсии на старото поколение певци? – с видео

  1. vip Отговор

    01.09.2010 в 16:19

    Специално Лили Иванова няма нужда от повече от 115 лева…!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *