Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Лихвари стоят зад покушението над Златко Баретата

Полицията затегна примката, очакват се първите арести

Златко Баретата - атентат

Златко Баретата – атентат

Бизнес с полузаконен рекет е вероятната причина за покушението над Златко Баретата, разкриха полицаи от ГДБОП и Столична дирекция. Служителите уточниха, че Златомир Иванов от дълго време се занимава със силово събиране на вземания от длъжници, както и с други икономически изнудвания.

В ГДБОП от няколко години има сведения, че някои от най – близките до Златко Баретата хора усърдно работят в сферата на силовото събиране на дългове от частни лица и фирми. Съгласно оперативната информация, Иванов е прибирал минимум по петдесет процента от чистата печалба на официално регистрираните за такава дейност дружества и всъщност непряко ги е контролирал.

Златко Баретата - атентат

Златко Баретата – атентат

Захванал се, защото в ужасяващата икономическа криза, това бизнес перо е доходоносно почти колкото и търговията с наркотици, убедени са антимафиоти. Покушението срещу него е пряко следствие от нова война между конкурентите в законния рекет, допуска се и възможността да е поръчан от притиснати до стената длъжници.

Втората основна версия по която работят детективите, е свързана с разпространението на наркотици. По този сценарий специалистите допускат две отделни възможности. Според първата Златко Баретата по някакъв начин е провалил крупна международна сделка с дрога и е наказан от съдружниците си. Втората допуска, че в столицата има ново преразпределение на пазара на наркотици и той е гръмнат от преките си конкуренти.

От полицията допълват, че през последните две години на наркопазара в столицата се появиха няколко нови играчи, които до един ще бъдат проверени във връзка със случая. Сред тях са Христо Байков и Илиян Варсанов, който беше окошарен преди десетина дни. Напълно възможно е точно арестът на бандата на Варсанов да го е провокирал да вземе крути мерки, ако Баретата по някакъв начин е свързан със задържането му.

От МВР казват още, че не са имали никакви данни за покушение над Златко Баретата от няколко месеца насам. Утре е напълно възможно да бъдат осъществени първите арести на заподозрени.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=2kCpd3m19m8

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *