Лична драма обръща живота на 100 кила и го праща в престъпния свят

8

Майката на рапъра била проститутка

100 кила

Лошото момче на българския рап 100 кила възпява секси мацки и безгрижен живот в хитовете си, но самият той се е научил да оцелява в най-мизерни условия и с къртовски труд. Преди да стане звезда, по която да са луди тийнейджърите, Килата живее като безпризорен хлапак, след като и двамата му родители го зарязват, за да търсят по-добро бъдеще. Баща му си вдига гълъбите, а майка му според слуховете заминава в Гърция, за да проституира. Това го принуждава само на 14 да вземе живота си в ръце и да започне сам да се грижи за оцеляването си и това на по-малкия си брат.

Тежката семейна сага на Килата от години е позната на най-близките му хора в шоубизнеса, но доскоро стоеше далеч от медийния интерес. Причината е, че рапърът нямаше никакво желание да разкрива слабото си място и да се изкарва жертва на Прехода и безотговорното поведение на двамата си родители. За живота си преди славата Явор Янакиев, както е истинското име на певеца, говореше лаконично с недомлъвки, сякаш искаше никой да не се бърка в кирливите му ризи. И причината за това навярно е във факта, че веднъж станал звезда, Килата не иска никой от роднините му да го придърпва за пари.

Явор е роден в един от крайните квартали на Варна „Аспарухово“ и не крие, че в гените му има ромска жилка. Отглежда го само майка му, а за баща си говори така – сякаш е починал. До 12- годишна възраст рапърът се уповава на родителска помощ, след това започва сам да разчита само на себе си. Когато родителите му се развеждат, следите на баща му изчезват. С диплома на медицинска сестра и заплата от 80 лв. майка му е в пълна безизходица. Единствения си шанс тя вижда, като се съгласява да замине да работи в Гърция, където продължава да живее и днес.

Оставя двете си деца на грижите на близки и познати, за да печели пари, с които да ги издържа. И днес тя знае твърде малко за успехите на сина си на музикалната сцена. Злите езици разправят, че всъщност жената практикува от години най-древната професия. Това твърди и бащата на рапъра, който е възмутен от нея.

В тийнейджърските си години Явор се грижи сам за своя по-малък брат, който в момента е и икономист, а доскоро е бил и управител на магазин от голяма верига във Варна. Майка им му изпраща пари за сметки и наема до 17-ия рожден ден на Килата, но и с тях на певеца му се налага да работи, за да има какво да сложи на масата си. В осми клас продава сладолед, царевица и гевреци на плажа. Прекарва по 12 часа на жаркото слънце, но така калява волята си.

След това се занимава с хидравлични кранове за коли и асансьори, накрая става диджей, което е и неговият голям шанс. Тогава и започва да се издържа сам и й отказва да му помагат. По това време се среща и с известния си съгражданин Мишо Шамара, който му подава ръка, за да прави първите си музикални записи.

По документи Явор има завършен едва осми клас. Изключват го от училище повече от три пъти, защото животът го влече и не вижда смисъл в това да заляга над уроците. Отсъствията му толкова набъбват, че в един момент Килата просто отпада от списъка с випускниците на местното школо. Никак обаче не страда за това, защото още преди това се учи как да оцелява без чужда помощ.

„Не ходех на даскало, но бях много умен, всичко го изкарвах на логика. Ежедневието е изпълнено с достатъчно примери, които казват – ето, виж, той е с две висши образования, а дава нощна смяна в денонощния магазин. Аз, като съм се видял отстрани, съм разбрал, че обучението няма да ми даде това, което целя, и съм се хванал да работя много преди това някой да ми даде китап, че съм годен да свърша работа“, философства по темата Килата.

За мизерията, в която семейството му е живяло и днес не обича да говори. Показателно е обаче, че
си помня ясно, кога е решил да се занимава с рап музика.

„Като бях малък стоях на табуретката вкъщи – една по рода си, защото всичките ни столове бяха различни, и си мечтаех да стана рапър“, споделя Явор в малкото си интервюта, в които не се притеснява да говори откровено за миналото си. Призраците от миналото обаче още го преследват и нямат никакво намерение да го оставят да изживее славата си. За да напомни на синовете си за своето съществуване, баща му Димитър дори изпрати писмо до вестниците, в което го помоли да се свърже с него. В него Димитър отрича някога да е изоставял момчетата си и обвинява за това бившата си жена, която е прекратила връзките им. Килата обаче не пожела да раздуха повече семейните препирни и избра да не даде гласност на бащиния вопъл.

„Няма какво да си кажа с този човек. Сега е лесно да ме търси, когато имам пари и слава. Да беше до мен в годините, в които нямах какво да ям. Той ми ограби детството и младостта“, не може да прости Килата.

http://www.youtube.com/watch?v=_UhfMYOymK8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

8 КОМЕНТАРИ

  1. Простащина и злоба лъха от коментарите ви!Циганин или не човекът е постигнал нещо!

  2. Винаги прекалявате с слуховете, за това и не чета такива статии.
    Не ви ли писна да преувеличавате ама винаги

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *