Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Лекари се продават за една екскурзия на фармацевтични фирми

lekarstvaФармацевтични компании и лекари влизат в мръсни договорки, от които и двете страни имат взаимна изгода. Представителите на производителите на лекарства уговарят докторите да изписват техните продукти, като в замяна им се отблагодаряват с ваучери за екзотични екскурзии или нови придобивки.

Със скрита камера екип на БНТ улови как става на практика срамната сделка. Единственото правило, което трябва да знае всеки представител на фармацевтична компания, е да не се плаща в кеш. Мярката се налага, за да не може компанията да бъде обвинена в даване на

Лекари имат уговорки с по няколко компании наведнъж

Лекари имат уговорки с по няколко компании наведнъж

 рушвет.

Фирмите за лекарства щедро се отблагодаряват на лекарите, с които работят. Най- често се давали ваучери за техника или екскурзии в чужбина. Докторите, които успяват да пласират най- скъпите лекарства, получават най- скъпите подаръци – ваканция в Рио де Жанейро или сафари в Африка.

Има безочливи лекари, които изобщо не се интересуват какво изписват на пациентите си, разказва анонимно лице. Някои дори дават специално картонче, като искат от пациентите си в аптеката да им го подпечатат – за да могат да де отчетат пред фармацевтичната компания колко точно са продали. В други случаи, лекарите не предписват най- доброто за болните, а гледат да пробутат някое от лекарствата на фирмата, с която имат уговорка.

Стига се и до куриози, при които доктор изписва три пъти един и същи медикамент, произвеждан от три компании под различни имена. Лекарят получава наградите си от фирмите, но последствията за пациентите остават непредвидими.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *