Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Лекари опитали да убият сина на Ани Салич

Ани Салич днес нямаше да бъде горда майка на две деца, ако преди години бе поверила съдбата на неродения си още син в ръцете на сръбски лекари. Току-що навлязла в четвъртия месец на своята първа бременност, популярната водеща постъпила по спешност и с усложнения в болница в Белград, която за щастие не се превърнала в лобно място за наследника й.

Ани Салич

Годината била 1999 и водещата, тогава в редиците на Би Ти Ви, след доста неуспешни опити най-накрая научила благата вест. 30-годишната Ани обаче не подходила с достатъчно внимание и отношение на зряла жена към бременността си.

„Изпаднах в безсъзнание и можех да изгубя бебето“, изповяда се Салич тези дни в интервю пред светско списание.

Цялата беля станала, след като Ани Салич предприела необмислено и дълго пътешествие с кола. Трябвало да пътува до морето и понеже се чувствала в кондиция, седнала зад волана, въпреки предупрежденията на приятелки, че бебето може да не понесе добре километрите.

Вироглавата водеща не само, че предприела пътуването, но на връщане подминала София и продължила към Белград, за да гостува на родителите на съпруга си Бранко Салич. Още с пристигането в сръбската столица, бременната жена получила нечовешки кръвоизлив. Загубила толкова много кръв, че изпаднала в безсъзнание.

„Първата седмица лекарите се бориха за живота ми. Докато съм била в несвяст, са искали да кюртират сина ми“, споделяла е Ани Салич.

Светила от, две болници се събрали край леглото й, като всички с изключение на един били на мнение, че бебето няма да оживее и трябва да бъде кюртирано, за да оцелее поне българската водеща. Лекарят, който не бил съгласен бременността да бъде прекъсната, настоял за това по сантиментални причини. Дожаляло му за Салич и детето й, щом видял, че е от Благоевград, на където го теглело сърцето.

„Имал гадже от родния ми град и заради това се разчувствал. Когато дойдох в съзнание, ми се закле, че няма да убиват бебето ми, докато има сърдечни тонове”, разказва още Салич. Последвали 6 тежки месеца, които Ани изкарала в белградската болница. Неотлъчно край нея била свекърва й, за което водещата винаги казва, че ще и е признателна доживот. За да поддържат и нея, и бебето, й вливали какви ли не системи.

„А дневният ми прием от хапове бе около 20 бройки. Не знаех къде съм, реех се някъде между живота и смъртта. Накрай с Лазар се оказахме по-силни от нея и той се роди жив и здрав“, припомня си съдбовните месеци от 1999-а Ани Салич.

Изпитанията пред тв звездата обаче не приключили с това и радостта, че е станала майка, скоро била помрачена. В първите месеци след раждането на Лазар Ани развила мастопатия – запушване на млечните канали.

„Тогава много се уплаших, но това не е нещо, което трябва да ни убива психически, тъй като медицината в XXI век е достатъчно напреднала“, казва Салич.

Големият шок за нея дошъл, когато случайно напипала няколко бучки и в двете си гърди. На секундата през ума й преминали най-мрачните и зловещи мисли. По време на операцията на гърдите й обаче проблемът бил отстранен. Ани продължила да кърми сина си, а шест години по-късно и дъщеря си Хана.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *