Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Лекари изнудват туристи по морето

Лекар

Мафията на белите престилки все повече затяга българските граждани в желязна хватка, напълно необезпокоявана от условности като спазване на закони и други подобни неща. В момента докторите по морето са във вихъра си и масово изнудват курортистите, без да им мигне окото.

За такъв случай разказва млада майка на две деца от София, на която се наложило да потърси лекарска помощ по време на семейната почивка в Приморско. За зла беда, хлапетата пипнали неприятен грип и вдигнали висока температура. Това станало в късната вечер и разтревожените родители завели малчуганите в първия отворен лекарски кабинет.

Там докторът обаче започнал да обяснява, че не работи с НЗОК и поради тази причина за прегледът трябва да му бъдат заплатени по 15 лева на дете. Иначе нямало да ги прегледа. Жената платила исканата такса от 30 лева, но така и не получила никакъв документ, който да удостовери дали действително медикът няма никакви отношения със здравната каса.

На другия ден се оплакала на познати курортисти, голяма част от които споделили, че въпросният лекар далеч не е единственият, който дере по три кожи от овца. Всичките му колеги процедирали по абсолютно същия начин при така наречените „инцидентни прегледи” и прибирали събираните такси директно в джобовете си, без да декларират никъде нищо.

Запознати със законовите разпоредби пък припомнят, че всички лица които са здравноосигурени, имат право на преглед само срещу потребителската такса, въпреки че не са в списъка на джипито, което са посетили. То трябва да си вземе дължимото от НЗОК, а не от пациентите.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *