Лекар до обяд, следобед – свещеник!

1
Отец Йоан
Отец Йоан помага на хората и с лекарската си диплома, и с вярата си в Бог

В търновското село Драганово доктор Иван Иванов лекува всичките 650 жители. До обяд той е общопрактикуващ лекар и се бори с физическите проблеми на хората. След това обаче, се превръща в отец Йоан. Той освен доктор, е и свещеник в местната църква “ Свети Пророк Илия“. Отец Йоан е всичко за хората, тъй като успява да се бори и с физическата, и с душевната им болка.
Доктор Иван Иванов завършва с отличен успех медицина в Плевен.

Църква
Според доктор Иванов, най - добрият лек е Вярата!

В началото на следването си, 41- годишният свещеник е неверник, но с времето се кръщава и открива Бог. Така студентът по медицина започва да чете Библията и разбира, че всъщност най – големия лек за всичко е Вярата. Според доктор Иванов най- добрата психотерапия е откриването на Бог.
Отец Йоан започва практиката си като лекар в Търговищко, Монтанско, докато накрая се установява в с. Драганово. Ръкоположен е в сан йеромонах в Дряновския манастир. Първоначално свещеникът смята да изостави лекарската професия, но след съвет с духовници, разбира, че може да бъде полезен и в бяла престилка.
Отец Йоан не получава заплата за духовническата си дейност, а само от лекарската. Казва, че са му необходими пари колкото да преживява.
Хората в селото го уважават и го наричат отче – доктор или доктор – отче, взависимост от това дали са религиозни. Според тях диагнозите му са доказано точни и като е в расо, и като е в бяла престилка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. жителите на с.Драганово не са 650, а 2700, останалите пациенти се лекуват при друг общопрактикуващ лекар.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *