Лейди Гага съсипана заради отменен концерт

0

Лейди Гага е споделила с феновете си, че е „съкрушена” заради отмененото шоу в Индонезия, след заплахите, отправени към нея от ислямисти. Да припомним, че те я нарекоха „поклонничка на дявола”.

Събитието е удар за страната, която има репутация на толерантно и плуралистко общество, което уважава свободата на изразяване, въпреки преобладаващото мюсюлманско общество. Някои от феновете обвиняват полицията, която е отказала да даде разрешение от опасения за сигурността. „Трябваше да отменим концерта в Индонезия”, казва 26 годишната певица на последователите си, след като бяха изказани причини, касаещи собствената й сигурност и тази на феновете й, в случай, че шоуто се състои.

„Толкова съжалявам за феновете, аз съм толкова съкрушена, колко и те, ако не и повече” , пише певицата. „Вие сте всичко за мен”.  Индонезия, страна с 240  000 000 население е често давана за пример от САЩ и други страни, как  демокрацията и исляма могат да съществуват. Но малка ислямистка групировка там, в последните години е получила доста власт и атакува християните и членове на други религиозни общности, които те считат за неморални.

Според тях, дрехите на Гага и провокативните и изпълнения ще покварят младежта. Те се заклеха да изгонят певицата от летището, ако дойде. Други казаха, че са си купили билети и ще предизвикат хаос на концерта в Джакарта. Полицията реагира, като отказа необходимите разрешителни. След публично недоволство, те се съгласиха да преразгледат случая, ако Гага играе по техните правила. Вместо това, тя отказа. Организаторите казаха, че ще върнат парите на феновете.

Лейди Гага идва в България през август. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *