Лейди Гага идва в България с обувки на гейша

0

Известният японският дизайнер Норитака Татехана, който се е специализирал в изработка на модели за обувки, стана фаворит на безспорната попдива Лейди Гага.

 Той споделил наскоро, че за да направи подходящи обувки на скандарната певица, се вдъхновявал от гейшите. Макар че в традиционните представи японските гейши ходят със ситни стъпки и са обути в ниски , ръчно шити и съвсем без токчета, дизайнерът черпел вдъхновение от походката им и от орнаментите по пантофките. Обратно на тях Лейди Гага подскача като пумпал на сцената и приликата й с гейша е толкова далечна, че само творческо въображение може да я усети.

Досега Норитака е изработил за звездата около 20 чифта официални обувки с токове 18 сантиметра. Тя е  закупила и официалните права върху творенията му и той не може да прави подобни обувки за други певици. Един чифт от златните пантофки струва около 15000 долара, но това не смущава скандалната певица. Двамата с дизайнера си творят взаимно имидж. Лейди Гага стана известна освен с лудото си облекло и с невероятно високите сандали, с които излиза на сцената. Тя винаги казва кой ги е произвел. От своя страна дизайнерът трупа опит и слава и вече прави обувките за смели холивудски дами, които не пеят.    .

Лейди Гага промени разбирането за обувките с този клип. ВИЖ ВИДЕОТО:
 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *