Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ледниковият период се отлага

Ледниковият период се отлага засега…

Група учени твърди, че заплахата от ледниковия период за момента е абсолютно безпочвена. Британски, норвежки и американски специалисти, които работят в екип отчетоха, че на фона на климатичните промени, породени от отделянето на парникови газове ледниковия период се отлага. Учените постановиха, че  ново глобално застудяване на Земята може да очакваме едва след 1500 години. Специалистите побързаха да успокоят скептиците, че дори отделянето на топлите газове да спре на Земята не може да настъпи ледников период при тези условия.

За сметка на това пък парниковият ефект е на лице с пълна сила…

Групата учени разяснява,  че сега Земята се намира в периодът наречен халоцен, който  се отличава с изключително топъл климат. За сметка на това пък поради по – топлият климат учените отчитат,  че е много вероятно да изчезнат цели алпийски ливади.  През последните години растенията, която виреят на студено  преместват своето местообитание все по – нагоре и на високо в планината,  докато настъпи момент, в който  вече няма да има къде да търсят необходимите метеорологични условия, за да съществуват.

За да предотвратят другата голяма заплаха за планетата, а именно т.н.р парников ефект още миналата година  голяма част от страните членки на ООН започнаха преговори,  за да се предприемат мерки да се регулират емисиите на топлите и вредни газове,  които се отделят,  но дори те да бъдат приети  ще влязат в сила чак през 2020 година.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *