Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Лъжа е, че сме прабългари! Живеем тук от 7 хил. години

istor5Венцислав Бъчваров е историк и издател от Пловдив. Бивш депутат от Великото народно събрание. Автор е на множество публикации и трудове, изследващи миналото ни. Специално за „skandalno.net“ изтъкнатия историк приживе разкри сензационни факти около българската история. Аспарух не е същуствувал, гроба на Кубрат е нескопосана фалшификация. Народът ни е наследник не на прабългари и славяни, а на траките. А излъчваната по Бтв на нашумялата преди време поредица „Българите“ било престъпление към народа ни. Тези и други твърдения на покойния вече голям роден историк Венцислав Бъчваров се ползват с подкрепата на десетки български историци, сред които и директора на Археологическия музей в Пловдив д-р Костадин Кисьов.

– Г-н Бъчваров, нарекохте сензационния филм на Бтв „Българите“ дълбоко вреден и фалшив. Защо?

– Да. Тази документална поредица е престъпление към историята на българския народ. Гледам я и виждам как някакви си татари крадат историята на българския народ. Татяна Ярулина и още цяла банда престъпници в Казан ни пробутват един фалшификат, наречен „Сказание за дъщерята на хана“. Всъщност истинското му име е „Сказание заistor1 дъщерята на Шана“, като думата „шан“ няма нищо общо с „хан“ или въобще с българската история. Абсолютен фалшификат е и т. нар. Сборник с български летописи. Историята на тоя „документ“ е абсолютно прабългаринсмехотворна. Във филма се твърди, че оригиналът изчезнал от Татарстан по времето на комунизма, КГБ го унищожило. Но чекистите, видите ли, били така глупави да не се сетят, че съществува и копие на руски език. Целта на всички тези измами е българите да бъдат представени като тюрки, тоест- братовчеди на турците. С тази историческа манипулация СССР се е надявал навремето чрез нас да сложи ръка на проливите. Неслучайно сърби и македонци ни казват: Вие не сте славяни, а турци! Вървете си в Азия! Сами сме си виновни за това положение.

– Турци ли сме г-н Бъчваров?

– Твърдо не. Но също така е вярно, че не сме и славяни. Истината е, че народът ни е сплав от два етноса- траки и прабългари. Като прабългарите, които са дошли тук, са били една малка орда, която скоро се е претопила в морето от траки. А теорията за наличието на славянска кръв в българския народ е пълна измислица. Славянските думи са навлезли в езика ни от наложения ни чрез християнството църковно-славянски език.

– В един от трудовете си вие твърдите, че Хан Аспарух не е реална историческа личност, а някакъв митичен герой.

– Името на Аспарух не е споменато в нито един исторически документ. А включената в читанките история за Кубрат и неговите синове и за снопа от стрели е много по-стара и е разпространена като мит при много народи. Единственият източник, на който се опират историците е Теофан. Но той говори само за Кубрат и неговите петима синове. Има две istor2съобщения за преминаване на прабългари през Дунава. Едното е от 501 г., а другото от времето на император Константин Погонат. Никъде обаче не пише кои са били водачите им.

– Какво е мнението ви за гробът на Кубрат, около който се вдигна такъв голям шум?

– Това е поредната нагла фалшификация. През 1912 г. овчарчета си играли на брега на река Ворскла и кракът на едното от тях пропаднал в пясъците и се заклещил в златен съд. Така било намерено съкровище от златни и сребърни предмети. Между тях имало и три пръстена, които виенският учен д-р Зайбт определя като принадлежали на Кубрат. С триста зора опитаха да разчетат името Кубрат на гръцки. Виждал съм тоя пръстен и първо на първо надписа е кирилски. И второ- по него никъде не видях изписано името на Кубрат. Учените намерили в съкровището монети от 7-ми век и решили че то е на Кубрат. Тези монети обаче са били продупчени и събрани в нанизи. А това значи, че са били използвани като спестявания, и то столетия след изсичането им. С две думи- това което се пробутва като гроба на Кубрат всъщност е закопано край реката ограбено отнякъде съкровище. Кой ще погребва владетел на плитко, в пясъците на речния бряг. Да не говорим, че няма никакви доказателства, че става въпрос за гроб- на мястото не е

Хан Аспарух бил измислена фигура, твърди Бъчваров

Хан Аспарух бил измислена фигура, твърди Бъчваров

открита и една костица от скелет. А нашите историци- папагали почнаха да говорят, че сме щяли да пограбваме на родна земя Кубрат и Аспарух. Как, като не е намерено дори едно кокалче от мощите им?!

– Вярно ли е, че Памир е родината на прабългарите?

– Историята с памирския произход на прабългарите е поредната фантасмагория, защото няма убедителни исторически доказателство за това. Там никога не са почитали никакъв бог Тангра. Има само един връх Тенгри, което на местния език значи „небесен връх“. Автори на манипулацията с памирския произход на прабългарите са историците Петър Добрев и Георги Бакалов. Върху някаква скала в Памир открили някаква чертица, а същата чертица я имало и в Плиска. И само върху този факт те изградили стройните си теории, че българите идват от Централна Азия. Двамата твърдят още, че в Памир имало някаква дума, която се използвала и у нас. По тая логика аз мога да твърдя, че българите идват от Централно Мексико. Защото на мексикански „тепе“ означава планина. Подобно е положението и istor4със самата дума „българин“. Булгар идва от „булг“- народ и означава „човек от народа“. Тази наставка я има в етническите названия на много племена от Централна Азия до Ирландия. Това не означава, че са българи. В Ирландия има едно племе с името „фир-болг“, което се превежда като „истинските хора“. Ние от Ирландия ли сме?!

– А откъде идваме всъщност?

– Крайно време е да сложим точка на измислената легенда за идването на народа ни от Централна Азия. Народа ни живее в земите на Балканския полуостров от 7 хиляди години, защото е пряк наследник на траките. Това е отразено и в живия български говор- там има запас от страшно много тракийски думи. Според официалната теза на историците тракийския език е изчезнал изцяло през 16-ти век. Това обаче не е така. Много от схващаните като турцизми думи в българския език, всъщност са с тракийски произход. Такива са „бунар“, „баир“, „търнак“, „курбан“ и много други. Така че толкова за прабългарския ни произход. Били създали 12 велики царства. Само дето от тях и камък не е останал. Ние не сме наследници на никакви прабългари, а на траките, с което можем само да се гордеем.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

89 кометара за Лъжа е, че сме прабългари! Живеем тук от 7 хил. години

 1. Валрия Отговор

  07.03.2010 в 19:33

  България има нужда от президент на съвременно ниво-родолюбец и европеец, в никакъв случай свързан с българската мафия и защитник на руските енергийни интереси,доносник свързан със службите на ДС, какъвто е Първанов.Хора от гнездото на Първанов, които са 4-ма в Конституционни съд винаги ще бъдат пречка за неговото отстраняване от поста.Наистина ли Гоце Първанов не е милионер? Отваряне на икономическите досиета на прехода за всички, участвували в управлението ще донесе яснота у народа.Искаме диспут по личността на Първанов.Той не е български президент, а резидент на Путин!

 2. мени Отговор

  07.03.2010 в 20:17

  Валерче, объркала си коментарите :)

 3. pesho svetulkata Отговор

  07.03.2010 в 20:31

  Снимката е на Пешо от гроб 43 а не на …

 4. Waio Отговор

  07.03.2010 в 21:23

  Мисля че г-н Бъчваров е напълно прав.Като любител на историята мога да кажа,че в гръцките анали,траките са описани като най-многобройния народ в света след китайците.Нелогично е да да се твърди,че сме българи в схащането на прабългари,понеже когато те са дошли по нашите земи са били шепа хора и изведнъж населението което обитава земите ни от хилядолетия бива забравено.
  Ние дори нямаме антропологическо сходство с централно-азиатците.
  Така че е глупаво да се считаме за потомци на българите и да отричаме красноречивите факти,нима траките са не по-малко достоен народ.
  Време е да започнем да гледаме на историята такава каквато е всъщност.

 5. ИванАтанасов Отговор

  07.03.2010 в 22:17

  Marceilinus Comes
  499 (VII). Iohannis Gibbi solius
  1. Aristus Illyricianae ductor militiae cum quindecim milibus armatorum et cum quingentis viginti plaustris armis ad proeliandum necessariis oneratis contra Bulgares Thraciam devastantes profectus est. Bellum iuxta Tzurtam fluvium consertum, ubi plus quam quattuor milia nostrorum aut in fuga aut in praecipitio ripae fluminis interempta sunt. Ibique Illyriciana virtus militum pe-riit, Nicostrato, Innocentio, Tanco et Aquilino comitibus interfectis.
  502 {X). Probi et Avieni
  1. Consueta gens Bulgarorum depraedatam saepe Thraciam, nullo Romanorum milite resistente, iterum devastata est.
  Комес Марцелин
  499 (VII). По време на консула Йоан Гиб, без колега
  1. Арист, началникът на войската в Илирик, се отправил с петнадесет хиляди войници и с петстотин и двадесет коли, натоварени с необходимото за воюване оръжие, срещу българите, които опустошавали Тракия. Сражението се завързало край река Цурта, където загинали повече от четири хиляди наши войници било в бягство, било като се хвърляли от високия речен бряг. Така там погинала илирийската военна мощ и били убити военачалниците Никострат, Инокентий, Танк и Аквилин.
  502 (X). По време на консулите Проб и Авиен
  1. По обичая си българското племе отново опустошило често плячкосваната Тракия, без да му се противопостави никакъв римски войник.
  Въпрос: Има ли останали траки, че да с ядрото на днешния БГ народ
  2-и въпрос: За канарчета ли ни вземат, след като с такава лекота и в латинските и в гръцките летописи има толкова информация.
  Уточнение: Не съм историк, но не ми пречи да търся информация, още повече, че ползвам свободно 2 чужди езика.

 6. Николай Отговор

  07.03.2010 в 22:52

  Да не избързваме със сензационни изводи от типа на горното интервю.
  Не може така несериозно да се говори за изследванията на ст.н.с Петър Добрев.
  Ще се разбере точно какви сме след пълното ДНК изследване на нашето население.
  Едва ли имаме чак толкова голямо основание да се гордеем, ако сме наследници на траките (прочетете малко повече за нравитеи обичаите на този етнос в античността).

 7. македонски българин Отговор

  07.03.2010 в 23:44

  Човек,който говори за македонци в етническия смисъл на думата не може да е сериозен историк!За сръбските глупости за понятието „бугари-татари’ и техните подлоги т.н. „македонци“ вина имат съветските теории за панславизма, където се описват прабългарите като монголоиден народ, който е далечен със сегашното славянско население на България, за да може да се сближаваме с братята славяни от СССР.А нашите близки „братя“ сърбите, изпозват това,за да промиват мозъците на еничарите по Вардар,че българите са татари и те нямат нищо общо с истинските „македонци“, които някакси са хем славяни братя на сърбите, хем антични македонци от Александър Велики.

 8. Христо Отговор

  08.03.2010 в 0:32

  Нищо чудно теорията на Венцислав Бъчваров да се докаже в скоро време. Първо обаче трябва да се изринат червените историци, които с пяна на уста ни убеждават че сме наследници на диво племе азиатски мангали – тюрки ли, якути, зулуси(опа, Африка) и други подобни идиотщини.
  Отделно е доказано, че азиатският примес в прабългарите е толкова, колкото в германците и французите.
  Нека дървените философи, преди да се раззинат срещу Бъчваров, да проверят дали така не правят услуга на чужди враждебни държави.

 9. Marchela Petrova Отговор

  08.03.2010 в 0:50

  Бих искала да попитам САМО Г-Н Венцислав Бъчваров, защо в Рила планина, над Сапарева баня има връх, около 2000 метра,( май и повече) който се казва Кабул, аз живях в град Кабул,столица на Авганистан от 1981 до 1982 г., а баща ми живя там и работи 5 години. Съгласна съм, че 7 хиляди години живот на земята на траките е оснжвин фактор, но ние идваме от някъде нали? Явно г-н Бъчваров не се интересува ОТКАДЕ ИДВАМЕ

  • Тук ни е коренът. Македонците около 700 години преди настоящото летоброене са ни прогонили и се завръщаме пак тук. Македония преди македонците се е наричала Ематия и с помощта на финикийците на Кадъм си връщаме земите около днешното езеро край Охрид и основаваме град Лихнида. Предците ни са помнели това и за това се връщат първо в „долната земя охридска и след това се разселват в околните земи“ – писано е в манасиевата хроника -не сме се преселвали ей така на Запад.

 10. Whiskeyy88 Отговор

  08.03.2010 в 0:57

  От повечето теории които съм чел, забелязвам че историците винаги са крайни: то или ще сме тюрки 100% претопени от славянитъе, или пък ще сме 100% траки които са тук от както свят светува… за да ги има тези теории може би във всички има по нещо вярно. За „прабългарите“ в последно време доказаха че нямат почти никакъв монголоиден ген, а според мен са по скоро скити. Тъй като говорим на доста славянски език може би имаме и нещо славянско, макр че този съвременен български ни е наложен през 19-20век (в рибният буквар на Петър Берон са били записани български думи и с/у тях значието им пояснено на турски)
  българският е бил позабравен и може би в последствие е реставриран съгласно историите за славяние, като е пославянчен. Що се отнася до траките, за тях омир писал че са „най-многобройният народ, но не са обединени“ също така нартича траките скити, а от историята знаем че траките по нашите земи и даките в ромъния са сходни народи, попаднали под различни влияния; оако тези неща са верни, то как биха могли траките току така да изчезнат ?!? може би като отделен етнос са претопени, но не и като хора. Ако имаше такова голямо и масово изтребление срещу тях може би щеше да бъде записано като геноцид или нещо подобно ;)
  Та по темата какви сме и що сме, може би имаме и от трите.

 11. Waio Отговор

  08.03.2010 в 2:28

  В отговор на Николай искам да кажа,че е добре да се запознае и с истирията на древвна Гърция,древен Рим,а също така и на всички народи,които са съществували по времето на траките .По-логиката ти Николай,потомците на тогавашните народи едва ли биха се гордели с предците си,говоря за извратената им сексуалност,за робството,за нечовешките мъчения на които са подлагали свойте врагове или просто за убийствата за удоволствие и забавление.
  После няма да се зле да се запознаеш с наследството на траките,говоря за невероятните гробници на тракийските владетели,за златните и сребърни съкровища признак на богата култура.
  По земите на днешна България са минали безброй много племена,като всяко от тях е оставяло своя отпечатък.
  Според мен е несеризно да се смята,че в нашите земи е кипял живот хилядолетия преди да дойдат „прабългарите“ и изведнъж след тяхното идване да станем техни наследници.Може би названието българи е по-скоро политическо,но не и антропологическо.
  Вероятно знаете,че в долното течение на река Волга има няколко автономни републики,та там има доста хора които биха се определили за българи и може би те найстина са такива,но уви те не приличат на нас,по скоро приличат на жителите на днешна Монголия или Казахстан.

 12. Горски Отговор

  09.03.2010 в 14:09

  Marchela Petrova и Сакар планина е идентично със Сахара, ама това значи ли че идваме от Африка;-).? А и кога е кръстен този връх така?

  Има предостатъчно доказателства за това, че сме автохтонно население. А чисто генетически 49% от гените ни са тракийски. Традициите и ритуалите ни са тракийски, както се оказва и езика ни идва от тракийският, който се е говорил до 6-ти век и видите ли изведнъж изчезва, ей така.

 13. Kostadin Отговор

  09.03.2010 в 16:03

  Не се хващайте за първата попаднала ви сламка!
  Има достатъчно много сведения за прабългарите.Коренът ни с траките е общ.Но това не отрича и съществуването на Велика Кубратова България.
  Основното ядро в нея и родът Дуло не са били хора с дръпнати очи.

 14. Kostadin Отговор

  09.03.2010 в 16:06

  Не се хващайте за първата попаднала ви сламка!
  Има достатъчно много сведения за прабългарите.Коренът ни с траките е общ.Но това не отрича и съществуването на Велика Кубратова България.
  Основното ядро в нея и родът Дуло не са били хора с дръпнати очи.

  „Сакар“ показва връзка с Египет, а не с ъс Сахара

 15. Waio Отговор

  10.03.2010 в 1:52

  Марсовите полета в Париж показва,че французите имат общ корен с марсиянците.
  Хора стига с тия врели-некипели,говорете с факти а не с измишльотини.
  Прочетете някоя друга дебела книга а нестойте в интернет да си губите времето.

 16. амброаз Отговор

  10.03.2010 в 12:55

  Безспорно хипотезата е интересна НО представя те ли си академици професори и обикновени историци в тази криза да останат без служба А дипломата на гоце Аз лично за себе си не се считам за българин и нямам проблеми с това даже напротив

 17. Пикар Отговор

  12.03.2010 в 11:10

  Моите уважения към г-н В.Бъчваров,но „топлата връзка” в темата е отдавна открита.Огромният принос за разкриване произхода на българите е на проф.д-р Ганчо Ценов в капиталния му труд „Произходът на българите и начало на българската държава и българската цръква” от 1910 г.По важните за България исторически въпроси проф.д-р Г.Ценов има и много други сериозни трудове,които са определящи за българската история.Става дума за истинска нучна работа с доказателства – документи,археологически данни, езикови фактори и научна логика.Този истински българин е преследван от властта в България в края на ХІХ в. и първата половина на ХХ в.: оплюван е достъпът му до „академичната” историческа общност в Университета, управляван в този сектор ефективно от руска агентура, масони и слависти работещи в България, срещу интересите на България.Направете си труда да видите кои са били по това време председатели на БАН,председатели на историческата секция на БАН,премиери и подобни управленци.На много от тях висят паметни плочи на местата където са живели,периодически се появяват статии за живота им,творчеството им и приносът им за българската история?!.Има и кръстени улици на тяхно име?!По учебниците на тези продажници и сега учат студентите по история.След 9.9.1944 г. проф.д-р Ганчо Ценов е забранен и никой не знае за този велик учен.Забранен е заради това,че е патриот доказал истината за българите.И в момента „историци” плагиатстват от него,като в същото време го премълчават или преиначават.Също както в предишната България.И днес го критикуват неграмотно, очевидно изпълнявайки чужди поръчки!
  Самият Г.Ценов описва трагичния резултат от дейността на „българските историци” при подписването на Ньойския договор.
  Трябва повече да се чете,но и да се разсъждава върху това,което се чете.
  До Христо – Така че,не е само до червените историци,а до всички историци на възлови места в държавата ни след Освобождението и до ден днешен!!Това е показател как и от какви историци се „подпомага” управлението на България от 130 г. насам.Да не говорим за управленците.
  Трябва да се обединим,а не само да се папагалства за червени,сини или оранжеви.
  До Марчела Петрова – глупавите теории за преселението на народите са четиво за наивници.Говорил съм с ирански историк.На въпросът ми имат ли научна информация за присъствие на български племена във вътрешна Азия той направо се изсмя.Сподели,че персите по времето на Ксеркс І говорят за български племена, които са първите с които „започва” Европа – не с гръцки или с някакви други.Автохтонния характер на местоживеенето на българите,а и не само на тях е доказан от Г.Ценов,но това не отговаря на интересите на Русия,Австро-Унгария и разни слависти,които лъжат с всичка сила,а ние търсим от къде сме дошли!?Сами обявяваме земята на дедите си за спорна!
  Затова сме разпокъсани и разединени.Проядени сме отвътре.

 18. Ивайло Отговор

  14.03.2010 в 19:13

  Извинявайте много, но не е ли крайно време да спрем с тези глупави спорове!За нас е важно какво е ставало след 681- годината на създаване на съвременна България! То не бяха теории, че сме арийци пускани нета периодично и бг нацитата са радваха, то не бяха, че сме тракийци, то не бяха че сме еди какви си……имаме и славянско-многото руси българи и прабългарско и тракийско и арменско /спр. павликяните -арменци изгонени от Визатийска империя, заселени в Пловдив и основали град Павликени/ и келтско/има и българи с червена коса/ и още много но това не е важно!!!!!! Японците като са смесица от китайци, корейци и монголци, за тях това не е важно, те са японци и точка, за тях е важно държавата Япония и какви са хората там!Имаме достатъчно хилядоленна история, че да мислим още хилядолетия назад и да превръщаме историята в това в което я превръщат македонците!

 19. Десита Отговор

  30.03.2010 в 13:57

  Стискам лапа на Пикар! А и ми спести доста време, за да обясня същото. Освен това днес по темата работят (слава богу) редица млади, ерудирани учени и лаици…. Които вършат една наистина чудена работа. В случай,че ви интересува,надникнете във форум ТИ СИ ТОВА, както и в блоговете на sparotok i demograph…. убедена съм, че ще намерите много полезна информация.
  Има доста неща в тази статия, с които ми е трудно да се съглася, въпреки, че напълно подкрепям основното ядро и тракийската връзка… струва ми се, че това е поредното доста крайно мнение. Доколкото аз съм запозната с темата, в античните документи, в които се говори за българите (няма да ги наричам прабългари), изрично се подчертава, че се ВРЪЩАТ, а не идват тук (на Балканите)… И това се среща многократно.
  Има и две исторически документирани излизания на огромни тракийски маси на изток, едното е т.нар. поход на Дионис към Индия (в Пакистан, на границата с Афганистан, съшествува една доста интересна етническа група, която коренно се различава от заобикалящите народи- хората са често русокоси, синеоки, правят вино-нетипично за мюсюлманите, целият им бит е различен, имат дом. мебели -стол, маса, също нетипично за останалите, вярват в Дионис-документирано призавоеватлните походи на Александър, и пр. любопитни подробности. Наричат се калаша, а и сродните с тях хунза- днес гърците се опитват всячески да докажат своята връзка с тях, а и македонците не се посвеняват да го направят. нашите хора спят)
  Освен това според изследванията на проф. Балард, след потопа в Черното море, описан в Шумерските текстове на „Библията“, предпотопната Балканска цивилизация, съществувала преди над 7 800 години се разпаднала като по същото време част от дакомизийските племената от Балканите мигрирали на юг към Месопотамия, на изток към Кавказ и Централна Азия. Българите често са наричани мизи в древните документи. В Такламакан бяха открити няколко погребения на добре запазени мумии- историите и загадките около тях са доста вълнуващи. В близост бяха открити и скални рисунки, копия от които и то напълно идентични, има днес регистрирани единствено на териториите на България, Молдова и Украйна…. Мумиите са на 4000 год. Учените, разбира се, искат да ги обявят за келтско наследство!!!! …Защо ли? Ами защото са били доста развити, донесли са бронза и среброто на китайците и са дали първи тласък на цивилизацията им. Тези хора са руси или рижи, имат татуировки (също както сродните траки и скити), покрити са с типичното родопско одеало, което „учените“ обаче наричат шотландско каре, и така… Още много може да се каже, но ще се възпра. Изводите и изследванията си остават за вас :)
  Сърдечни поздрави!

 20. Десита Отговор

  30.03.2010 в 14:18

  И прощавай Ивайло, но позволи ми да не се съглася с теб! Това щеше да разбереш сигурно по-добре, ако имаше предвид политическия характер на датата 681, ако знаеше малко повече за славянството (една много силна манипулация, която служи на същите тези хора, които сложиха като рожденна дата на българщината 681г и като смъртна 1944, стои гордо на герба ни от миналото, няма как да си го пропуснал 681-1944… Имаше заповед да не се рови в по-далечното минало… та на какво иначе Русия щеше да си построи своята древна история. Ти знаеш ли изобщо, за какво става дума? Чувал ли си за фригийците и етруските, за тяхната писменост и за множеството разбираеми и за нас днес думи, което дава право на Русия да ги обяви за протославянски- голям смях!, когато това са тракийски думи, и двете народности и държави принадлежат към тракийското семейство, и въпреки, че античните източници са категорични, а също и материалната и духовна култура, днес това ще го прочетеш само в апокрифната литература.
  Не, не е без значение всичко това! Нещо за хилядите надписи на територията на гърция да си чувал, които не са гръцки (но ти все още си мислиш, че траките са били безписмен народ, нищо че преди няколко хилядолетия няколко автора недвусмислено говорят за орфеевите букви, книги и т.н., нищо, че в Родопите има множество скали осеяни със странни знаци, и какво ли правят у нас множеството плочици с линеарна азбука, как ще тълкуваме ситовския надпис в този контекст…. и още мнооооого неща.)?!
  Чувал ли си за нарочното унищожаване на паметниците на културата, на книги, (изгорени са цели манастири заради това), на предмети, на каменни надписи, други са били преправяни, трети, които е нямало как да бъдат скрити, са били обявени за фалшификати! извинявай, но още ли мислиш, че това са просто грешки или прищявки. Всичко това има отношение към днес, към това, което сме станали, към смачканото самочувствие на българите, към роболепието, което проявяваме към своите „покровителки“ , към това, че им позволяваме да проявяват претенции там, където изобщо не биха имали право, ако не бяха направили от нас това, което не успяха дори и турците. Искрено се надявам да не се обидиш от коменатар ми, а да ти е бил полезен! Не го приемай като лична нападка, има толкова много хора в България, които мислят така, и които разбирам, но с които не мога да се съглася.
  Поздрави

 21. Десита Отговор

  30.03.2010 в 14:36

  Коментар към първия ми пост…. направила съм грешка в бързането си- не бронза и среброто, а бронза и колелото ;)

 22. Десита Отговор

  30.03.2010 в 15:16

  Моля за някаква връзка с ПИКАР, това за иранския учен е крайно интригуващо! Ако желаеш, ела да ни разкажеш нещо повече тук
  http://www.facebook.com/profile.php?id=100000885663215#!/group.php?v=wall&gid=129271513441
  чакаме те с нетърпение

 23. Десита Отговор

  30.03.2010 в 15:17

  станала е грешка при постването на линка…. тук
  http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=129271513441

 24. Пикар Отговор

  31.03.2010 в 12:45

  Уважаема Десита,
  Видях сайта за връзка.Винаги се радвам да науча за разсъждаваща българка.
  Най-страшното у нас е,че освен фалшивата история на България с която са осакатени поколения българи, днес със съжаление се наблюдава интересен феномен.Огромен брой млади хора имат в главите си много информация, която обаче не могат да обработват адекватно.Да не говорим за разсъждения върху нея и изводи от такива разсъждения.Това касае и начина на възприемане от тях /когато научат нещо/ на вярната българска история тъй като гъмжи от невярна официална такава.В такива условия най-активни са първосигналните участници с най- различно образование в режим „черно-бяло” –
  в обикновени разговори и дори в дискусии – те възприемат различното с недоверие и много рядко се замислят; търсят веднага доказателство за различното,а не за приетото без доказателство официално. Проблемът е много широк и дълбок и е чисто политически!Ние и сега правим фалшива демокрация и затова продължава да се налага официално старата фалшива история – леко рафинирана разбира се.Когато се разреши политическият проблем у нас, тогава ще може да се установява официално истинската ни древна история.Неотдавна на един международен форум на архитекти в София / доколкото си спомням във връзка с архитектурното оформление на центъра/ дори един от американските участници сподели пред камера,че знаел за 7000 годишната история на българите.От историческата секция на БАН обаче ще Ви дадат друга информация! Историците и политиците,за съжаление /към първите/, няма да са тези които ще наложат истината у нас.Думата ще има интелигентната част от разединеното ни общество и тогава духовно независимите историци- патриоти ще могат да помогнат професионално с доказателствата,които са много добре известни.Основният проблем е липсата на официална интелигенция у нас.Не защото липсват интелигентни хора,а по други причини.
  Благодаря за поканата да поразсъждаваме.След Великден !
  Весели празници!

 25. Десита Отговор

  04.04.2010 в 18:22

  Благодаря ти най-сърде4но, Пикар, за отговора.
  Ще те 4акаме на уре4еното място с нетърпение :)
  Христос воскресе!
  поздрави!
  Деси

 26. Georgi Отговор

  06.04.2010 в 10:23

  Не мога да повярвам нито на статията нито на коментарите. Неразбирам изобщо защо трябва да се обсъжда подобно нещо. Прабългарите идват като завоеватели. Траките и славяните избират сами да се наричат Българи. Това е все едно на всеки афроамериканец или бял да се търси откъде е дошъл. Те се определят като американци и това е. Затова е още по-непонятно поведението на българските „турци“ които са може би повече с българска кръв да не кажа някои на 100%. Затова БЪЛГАРИ към вас ми е обръщението гордейте се че сте БъЛГАРИ това в крайна сметка ни е запазило като такива. Румънците също са били само едно племе дошло от западна Европа но никой даже и не поставя под съмнение че в Румъния живеят румънци.

 27. Пикар Отговор

  07.04.2010 в 17:57

  До Десита
  Видях,че адреса е във facebook.,където няма да имам възможност да участвам активно.Затова отговарям тук на въпроса
  относно иранския историк.Работил съм няколко години в Техеран.Хазаинът на къщата в която живеех беше интелигентен човек и се интересуваше много от България, какъв език говорим,за културата ни и пр. Личеше,че изпитва истинско уважение към България. Каза ми,че имал приятел историк от когото знаел за древната култура на българите и аз /от чист интерес към историята/ поисках,ако е възможно, да покани този свой приятел.Оказа се,че човекът е потомствен историк, но е завършил история по настояване на баща си – професор по история.Отдавна вече се занимавал с търговия и живеел повечето време в САЩ.Много се очудих като каза „..по времето на Ксеркс І – аз не съм историк по образование и дори от него научих кога точно е живял Ксеркс І – е пренесена информация за живеещи българи,при походите на Ксеркс І от Мала Азия през морето към Гърция.Става дума за областите Битиния и Мизия и през Босфора в Тракия. Затова той каза „..и вие сте древен народ като нашия,а и вие сте първите с които започва Европа”По това време още персите говорят за българи,не за тракийци,босфорианци или някакви си други. Трябва да се знае,че иранците са горди хора, не обичат гърците, а турците направо смятат за прахоляк без култура, който живее на територия населявана от народи с древна култура,а те за зла участ са ликвидирали тази култура с настаняването си на тази територия. Каза,че в „..по-късно време освен Източната римска империя – ИРИ /нито веднаж в разговора не спомена Византия/виновни за идването на турците сме и ние и гърците, тъй като в борбите на всеки срещу всеки – ние срещу ИРИ,подврялите се гърци в ИРИ срещу нас поради религиозния си фанатизъм, вътрешните борби за императорската власт в ИРИ – сме наемали турски пълчища и така бавно и неусетно сме ги заселвали /за да са ни „подръка”/.
  За такова наемане на турци споменава и Николо Макиавели във „Владетелат”- става дума за борбата за императорската власт между Йоан VІ Кантакузин и Йоан V Палеолог през 1353 г.След приключването на войната през 1355 г. 10000 наети турци остават да живеят там. Колкото и да са били тъпи тези турски пълчища те вече са се народили като плъхове и се оказват голямото зло по тези земи с високата им раждаемост и пренаселване.Тук не говорим дори за безотговорната политика на Цар Иван Александър, който през това време не е оценявал проблема, поради което изобщо не се е интересувал от оплакванията на българските селища да се вземат мерки от Централната власт.Големи турски банди спокойно са навлизали многократно и са плячкосвали в Южна България. Интересна е и ролята в това отношение на втората му жена Сара – много важна част от българската история с тежки последици! Премълчават се много неща от „големите ни историци” – всичките професори, служещи на чужди интереси още от Освобождението.
  От това което съм учил по фалшивата ни история съвсем наивно и очудено попитах иранеца не знае ли,че и ние сме идвали от Азия, а и от доста по-навътре та дори от Хиндокуш.Сега той се очуди и дори се засмя,че нито е учил такова нещо, нито е чувал и от баща си дори за подобно нещо в историческото време. Попита ме аз откъде знам това,но аз от срам казах,че само съм „чувал”. Попитах го има ли нещо на английски език по това, което каза за Ксеркс І;отговори че баща му е имал голяма библиотека-всичко на фарси.Когато по-късно четох писаното от Г.Ценов ми се изясни логиката на нещата.Известно е,че има българска крепост в Родосто – не знам кога е правена но не случайно е правена.Всъщност Родосто е административен център на сегашния регион Мармара/част от Мала Азия и част от Тракия/ – в целия този регион в древността са живели българи. Знае се,че една част от тях мигрират на запад през Тракия и се установяват при други българи и достигат и по-северно в последващата северна част от Мизия /в картата на Евсевий Цезарийски -не знам защо някъде го наричат Кесарийски,предадена от Св.Йероним е написано Мизия т.е.България, а надписът е поставен върху Македония/.Други българи,главно тези населяващи Битиния, са вървели на изток през Анатолия до източната част на Черно море.Не съм професионалист и не са ми известни причините за такава миграция на изток, но предполагам че определяща роля за това има навлизането на Рим,който пряко е влияел за формиране на нови области с нови имена и преселване на цели народи. В някои източници се говори,че за строежа на Константинопол, Константин Велики е поканил 40000 готи.Тези които пишат това премълчават, че всъщност в тези 40000 е имало освен готи и българи,авари и др.народи. Намереното в Константинопол през 1884 или 1885 г. от руския историк на изкуствата и археолог Никодим Кондаков известие за организирани празници след Коледа /Коледа е българска дума/ на които Константин Велики е канил сините, зелените /знае се кои са/, българите и разни чужденци – франки,…” естествено доказва,че ние сме стари „автохтонци”.Г.Ценов пише,че неизвестно кой влияе/но е ясно защо/по-късно Кондаков да се отрече от това /вероятно с политически натиск, въпреки вече публикувания от него документ в научно историческо списание/ с неадекватно следващо твърдение за късното идване на българите на Балканснкия п-ов.
  Не случайно Княз Тервел с голяма войска е защитил през 717/718 г. Константинопол от арабското нашествие, когато е бил помолен за това от ИРИ.Не случайно Княз Крум е превзел Родосто през 813 г., а цар Калоян през 1216 г. Според мен големият ни проблем е,че не сме успели да завладеем Проливите и да установим трайно държавата си в древните граници,където са живеели българи.Един от най-умните ни владетели Княз Крум правилно е схващал тази необходимост в 814 г.,но внезапната му смърт / неизяснена, по някои предположения организирана от ИРИ чрез гърците/ е попречила на това.Историята на региона, а и на нас самите щеше да бъде с по-високо културно измерение!Освен това сме свидетели на глупости по „Discovery Channel” за „гръцките” войски на Ал.Македонски.Когато отворите сайта на ВВС News имате възможност да четете новините на много езици,но българският липсва.Затова пък може да ги четете на „македонски”?! Като отворите „македонския език” естествено се вижда български диалект,но един американец например си мисли,че има такъв език и такъв народ различен от българския.Освен това да им се чудиш на ВВС дали знаят кои са сега членовете на ЕС.Британия влиза в ЕС през 1973 г./тогава ЕИО/като беднееща държава със застинала икономика,но мръсната им политическа нагласа за Проливите си е същата.Винаги са срещу истинското на Балканите и затова „на сърцето” са им турците чрез които може да се разбие всяка култура,а и са далече от тях.Когато ние сме били държава,викингите са се чудели на дивотията им,а след това норманите с векове ги култивират.За промените в историята ни обаче не са виновни британците,които са повече от практични а ние самите сме много толерантни – вървим срещу себе си. За това „помагат” фалшивите „български” професори-историци,които изобщо не реагират;явно така им се нарежда от управляващите последната българска държава – а това е страшно!! Това историци ли са??Най-малоумния от политиците през последните 20 г.-Филип Димитров /сега и той бил станал поредния „професор”/, бързо го манипулират да признае за държава Македония и сега по света е известен спора на Гърция за името Македония с държавата Македония,а е добре известно,че македонците нямат абсолютно нищо гръцко в себе си.Голяма част от света обаче,гледайки интелигентния телевизионен канал приемат,че македонците били гърци.Тежък наш проблем е това,че винаги сме стояли глупаво „над нещата” и не сме обяснявали същинската си история,а всички наши съседи лъжат здраво.Историците ни са направо национални предатели! Никога в българската власт не е имало титлата „хан”,но заради предателите и сега имаме улици „Хан Аспарух”,”Хан Крум” и др.Опитват се сега да замазват с някакво си „кан”.Александър Батенберг,след избирането му за княз е наречен Александър І Български. Идете и обяснявайте защо площада сега се нарича Александър Батенберг.
  И сега много така наречени историци се хилят от телевизионните екрани и приказват глупости.Трябва добре да се знае,че и в момента има „историци”, които критикуват неграмотно Г.Ценов по разни форуми,но с умели манипулации.Очевидно изпълняват поръчки и незапознатите и слабо интересуващите се от историята ни млади българи веднага приемат лъжите – феномен!
  Дано наистина сте млад екип ентусиазирани историци,които искат да покажат истинската българска история и тази история да се изучава!Би трябвало според мен да стъпите на истински научните трудове на Г.Ценов– изключителен ерудит,истински учен,който е и истински българин,а не като плеядата мърлячи псевдоисторици – почти всичките чужда агентура.Не е нужно да цитирам огромния брой историци-мошеници по „учебниците” на които отдавна се учи, а и до днес.Проблемът е политически!Тази плеяда историци-чужди агенти е почва на която виреят продажниците политици-виждаме резултата във фалшивата ни държава.Но за да се стъпи на здрава база за бъдеща политическа промяна трябва задължително да се отстояват научно историческите факти и да се превърнат истинските историци в най-важната част от бъдеща реална интелигенция, каквато България от много дълго време няма!Интелигенцията в една държава не е механичен сбор от хората с висше образование и научни титли, както много хора у нас си мислят. Интелигенцията обединява преди всичко милеещите за Родината патриоти с ядро от високообразовани хора от същия ранг, а не сбирщина от некадърници окичени с научни титли, които са готови на всякакво предателство само и само да им е пълна чинията. Интелигенцията по правило е индиферентна към участие в пряката власт, но когато е истинска тя представлява коректив за морала на държавните чиновници наречени политици. Интелигенцията трябва да подготвя хората за активни действия срещу продажни управляващи,които ги крепи продажната историческа гилдия.Иначе ще ни се смеят както при подписването на срамния Ньойски договор.
  Аз лично не виждам и сега истинско научно мислене от съвремеенни автори проучващи историята ни, а логиката която следват /ако въобще я има/ не звучи вярно.Все пак не съм професионалист историк, не чета всичко от днешните автори и силно се надявам да греша.Може още много да се казва и доказва!! Сигурен съм обаче,че нашата история трябва задължително да се пренапише вярно!
  Желая Ви успех!

 28. Пикар Отговор

  07.04.2010 в 18:01

  Корекция към горното – Н.Макиавели – „Владетелят“

 29. Пикар Отговор

  07.04.2010 в 21:17

  Грешно е изписано – Цар Калоян превзема Родосто през 1206 г.,не през 1216 г.

 30. Алекс Отговор

  09.04.2010 в 15:07

  Marchela Petrova!! Може да фо питаш също защо в щатите има град Москва и град Монтана и други с едни и същи имена! Повтарящите се имена нямат нищо общо с това! Все пак Найстина най-многобройното население на тези балкански земи са били Траките! Описани са още от Омир и има достатъчно доказателства вече за писменост и цивилизация много по стара от колкото пише в изкривената ни /от червените мухоморки/ История. Историята на Българите те първа ще излиза наяве!

 31. Кан Крум Отговор

  17.11.2010 в 10:08

  Тоя,по добре да си хвърли дипломата на сметището,защото теорията му е глупава и идиотска.

 32. Български гражданин Отговор

  20.12.2010 в 22:05

  Първо малка забележка към автора на статията – има много граматически грешки, особено с членуването!
  Второ – Господинът Бъчваров е още по-зле с граматиката,а да не говорим за владеенето на старобългарски или пък някакви чужди езици, за да има компетенцията да може да определя произхода и принадлежността към някой език на думите.
  На единия от пръстените от съкровището от Малая Пересчепина пише с гръцки букви , насложени една до друга и подредени като кръст: „Коврату Патрикиу“. Този начин на изписване е характерен за византийците:за всяка следваща буква се използва елемент от предходната.

 33. DODO Отговор

  23.12.2010 в 8:58

  Аз се гледам в огледалото и виждам бял човек. Типично европейски тип. Какво говорят тези историци че сме азиатци. И медуза да ми кажат че съм само като се погледнеш как изглеждаш на външен вид става ясно че сме местни от европа. Така че тези историци да го духат. Аз се имам за Трак.

 34. 3333 Отговор

  03.02.2011 в 17:12

  срам вие даси признаете че сте турци

 35. jambol Отговор

  03.02.2011 в 18:56

  Не сам толкова компетентен но мисля,че един ден ако някой историк ли какъвто ще да е там се заеме и проследи историята на всички заобикалящи държави и техните прадеди съм уверен че той по патя на логиката ще докаже от къде идваме.Това че някои ходил еди си къде и видял нещо познато че и в БГ го има това не означава ,че идваме от там защото може да е обратното. Това ще бъде най правилно според мен

 36. Данниел Отговор

  05.02.2011 в 14:17

  Няма да се оправи тази държава и това е! Щом сме толкова тъпи че и изторията си не зачитаме вече! Този глупак който казва че Хан Аспарух не е съществувал просто не знам каде е учил.Били сме потомци на траите,ауууу каква гордост няма що! Траките са най-тъпия народ сигурно съществували на света! По тъпи от тях не е и имало! Траките са родени роби и са умряли роби! Престанете да пишете из интеренета глупости!

 37. leinad Отговор

  16.02.2011 в 3:20

  retko dobar tekst

 38. marijan Отговор

  19.02.2011 в 19:02

  emi ako nasledstvoto na bugarite se bazira vrz trakiskata kultura, tradicija i geneza, togas normalno e deka ima i makedonci. prosto. samo ovaa teza tesko pominuva vo Bugarija. bas zaradi tie pricini.

 39. ИНЖ ПЕТРОВ Отговор

  21.02.2011 в 11:47

  НЕ СЪМ ИСТОРИК НО РАВОТИТЯ В ИРАН ОТ ДОСТА ВРЕМЕ, БИХ ПОСЪВЕТВАЛ ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА Г-Н ВЕНЦИСЛАВ БЪЧВАРОВ И ОСОВЕНО Д-Р КОСТАДИН КИСЬОВ ДА ДОИДАТ ДА ПРОЧЕТАТ МАТЕРИАЛИТЕ ЗА ПРОИСХОДА НА БЪЛГАРИТЕ В БИБЛИОТЕКАТА НА ТЕХЕРАНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ.СЛУШАЛ СЪМ МНОГО ИСТОРИЙ ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ И ПРОИСХОДА НИ ОЩЕ ПРЕДИ 15 ГОДИНИ ОТ ИРАНЦИ,НО НЕ МОЖЕХ ДА ГИ СВЪРЖА ЕДНА С ДРУГА,ПЪК И МИ СЕ СТРУВАХА МАЛКО НЕ РЕАЛНИ.БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОРЕДИЦАТА БЪЛГАРИЯ НЕЩАТА СЕ ПОДРЕДИХА ГОРЕ ДОЛУ В НЯКАКВА ХРОНОЛОГИЯ.
  НЕКА Д-Р КИСЬОВ ДА ЗАПОВЯДА В ТЕХЕРАН И ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С МАТЕРИАЛИТЕ А ПОСЛЕ ДА ОТРИЧА ФАКТИТЕ И ПИШЕ СПОРЕД МЕН НЕРЕАЛНИ НЕЩА.
  ИСКРЕНО МУ ЖЕЛАЯ УСПЕХ,ТОВА Е НЕОБХОДИМО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЕ САМО НА ИСТОРИЦИТЕ.

 40. Десита Отговор

  05.03.2011 в 15:57

  @ Благодаря ти, Пикар за чудесния и изчерпателен отговор!
  (Мили ми Пикар, говориш за готи, според Ценов те са същото като гетите, тракисйки народ, с който ние сме меко казано сродни :) Освен многоуважавания от мен Ценов с този въпрос се занимава обстойни и друг много солиден учен, който също като Ценов преподава в Берлински университет, докторира се там и за наша радост е още сред живите, при това много активно действа по изчистването на името ни- д-р Асен Чилингиров. Неговата книга Готи и Гети може да откриете тук -той има и маса други мног интересни научни изследвания http://www.ivanstamenov.com/2010/08/2108/ )

  @ Инж. Петров, какво точно имате предвид? Какви са представите на техеранските професори? Бих се радвала, да ни разкажете малко, най-общо ако може.
  Поздрави! Деси

  @ Даниел, вие не сте виновен, че така са ви учили, но можехте поне да се заинтересувате и да се огледате, а не да повтаряте в несвяст пиянските изцепки на Божо! Имайте предвид, че НИЩО не знаете за траките.

  Към останалите, не Омир ги говори за многоборойността на траките, а Херодот и не ги сравянва с китайския, а с индийския народ….

  А ХАН Крум, щом така му харесва нека се ханее, но да знае, че тази титла е станала царска и е придобила днешното значение едва по времето на Чингиз, който пръв я упортебява в смисъла на владетелска. До него ХАН= господин, точно както японското САН. Тази титла не фигурира в нито един документ за българите и в нито един каменен надпис на наши владетели. Титлата, която се тълкува като ХАН, а днес още по-смешно КАН или с придихателно КХАН, всъщност е КАНАС У БИГИ. Среща се още като КАННАС, КАНАС (с чертичка под Н-то) или КАНЕС- само по себе си това многообразие говори за невъзможността да се предаде определен звук адекватно с елиница, в която както знаете липсват важни за нас буквички. Ама точно заради това пък в същите тези каменни надписи след титлата и името на владетеля (в случая О МУРТАГ- чието име също е една гадна манипулация и в него няма нищо туранско или иранско) има и пояснителна титла на гръцки- ОТ БОГА ВЛАДЕТЕЛ (ЕК ТЕОУ АРХОН) и това и значи КЪННЯЗ У (В, ОТ) БОГА (БИГИ все още е вариант на бог в украински). Като князе са представени и владетелите ни в ИМЕННИКА- там съвсем липсва ХАН.

  Нашите гени, от всички генетични проучвания правени до днес са без изключение ЕВРОПЕЙСКИ. Същото важи и за антропологичните изследвания, според които сме и в основния си вид от ПОНТИЙСКАТА раса (т.е Черноморска)
  Много неща могат да се изтъкнат в защита на автохтонната теза, но формата на това място естествено не позволява да направим това. Във всеки случай, аз лично не мога да се съглася с доста неща от тази статия и напълно споделям мнението на Пикар. Ако търсите нещо подкрепено и откъм документи и откъм логика, четете Ценов и Чилингиров! И мислете!

 41. UBIGI* Отговор

  07.03.2011 в 3:06

  поздрави на всички мислещи българи разсъждаващи на глас или в писмен вид и четещи- нещо което ми е написано в отговор и изразено без корекции, а И Е ПУБЛИЧНО, че не мога да се въздържа като започнем да се делим на цигани и турци на арменци, шопи и македонци:
  “ Аз съм турчин така наречените “етническо неселение“. Не съм от тия дето се правят ба БЪЛГАРИ или Турци (цигани). Никога на съм ходил в турция!!! И не мисля да ходя тука съм се родил в България, Работя в чужбина но всеки път когато чуя Българска песен или БЪЛГАРИЯ ми настръхват космите и всеки ден си казвам. България над всичко.Моя страна моя България. Готов съм да направя всичко за теб. Да живеят БЪЛГАРИТЕ !!!!!
  ingiliz009 2 weeks ago 15

  @UBIGI както каза *НЕ СИ ТУРЧИН А МЮСЮЛМАНИН – ТУРЦИТЕ СА В ТУРЦИЯ !* Да вярно, какъв МЮСЮЛМАНИН съм аз? Щом гледам всяка година прасенце и си го коля на нова година ? Но непрекъснато се моля на *БОГ* Той е един и същт! Къде живея аз? И какъв съм? Искам БЪЛГАРИЯ да се оправи да се върна и да бъда почитен гражданин на тая страна . – Какво ме свързва с 500 години назад с тия кйурди ??? Горд съм да се нареча БЪЛГАРИН !!! “ – /синтаксиса и изказа са в оригинал./
  На Пикар и всички коментирали още веднъж благодаря за свежестта при опресняване родовата и генетична памет от която ни е останало единствено лек усет !

 42. Симеон Отговор

  21.03.2011 в 17:45

  Аз също реших да подкрепя,тезата,че сме местен народ. Княз Испор или както го наричат „хан Аспарух“ просто е преминал Дунав да помогнена българите от другата страна на реката и е воювал с хазарите.

  Иначе баща му Кроват или както го наричат Кубрат си е царувал на Босфора и точно там е била Велика Стара България!!!!

  Българите са стар тракоилирийски народ и винаги сме си били тук.

 43. Аз Отговор

  21.03.2011 в 21:59

  До онзи идиот, който пише, че траките били роби – ти си роб на собствената си глупост.
  А който твърди, че сме местен народ, да ми отговори на следните въпроси:
  Римската империя стига далеч зад Дакия… Откъде идват българите на Исперих, от някоя маза ли? Старата Велика България да не е била в Пловдив? Защо описаният тракийски тип от древните автори се различава от съвременните българи? Защо тракийските имена не съвпадат с българските? Защо в „Именника“ се посочва, че българите идват оттатък Дунава? Защо българското военно дело и строителство нямат почти нищо общо с тракийското? Защо българите и траките имат различни религии, особено по времето на Исперих, когато траките са християнизирани и претопени, с изкл. на планинарите? Защо българите са сродни със сарматите, а те не са живяли тука? Защо скитите и траките са воювали?
  За неграмотниците ще кажа, че бялата раса (да не се търси расизъм тука моля!) е стигала почти до средата на днешен Китай, но това е било много отдавна. А също така ще кажа, че народите в източна Европа и Западна Азия са били най-развитите и свободните, докато повечето в европата са били роби, педерасти и малоумници.
  Опитите да се отрича присъствието на траките и участието им в нашия съвременен ген са също толкоз малоумни. За съжаление те са имал нещастието да бъдат поробени, също както и ние днес, но са се съпротивлявали ожесточено, което не мога да кажа за малоумниците, които ги отричат.
  Причината да се отричат траките, както впрочем и всички цивилизации на изток е, че повечето учени са гъркофили. Един народ до древните гърци, който е имал свободни жители, а не роби, не е имал демокрация и е бил далеч по-развит, освен в лъжата, е сериозна заплаха за съвременните манипулации в полза на „великите постижения на демокрацията“. Затова траките бъркат в г**а и на комунистите, и на демократите и са нежелани в учебниците по история, както и българите, още по нареждането на акад. Павлов!

 44. MattBGlYl Отговор

  03.05.2011 в 23:04

  Този е някакъв побъркан пропагандьор ,както има хора ,които пропагандират ,че сме славяни така и има хора ,които пропагандират ,че сме траки ,но истината е една ,ние сме българи! Това ,че гърците си писали нещо там ,че траките били най-многобройният народ ,тогава как така след като тези балкански народи са се огънали заедно с траките под римската империя и са били клани продавани и т.н. Хуните са идвали да ги бият тук ,траките са се били и с келтите и всякакви там битки в миналото с все различни народи ,които не са били слаби. 300 години робство (робството на траките в римската империя ,особено им се отразява понеже са народ без писменост и съм сигурен ,че с всяко ново поколение все повече са се обърквали от какъв етнос са ,защото под чуждо владичество трудно биха запазили своето) се отразява много върху популацията на народа именно заради падането ни под турско робство сме толкова малко ,но винаги сме били отлични бойци…А и да не забравяме ,че когато българите са дошли тук много от траките са били романизирани ,даже и някои съседни народи имат минимален ген от траките. Та всъщност се получава обратното ,малкото траки се вливат в голямото българско море. Доказано е ,че сме арийци сега няма да давам подробности ,има си достатъчно данни за тая работа (и внимавайте ,ако търсите информация да не се натъкнете на „тюркски“ пропаганди). Митът ,че сме се претопили в славянското „море“ също не е верен ,(пра)българите са били многоброен народ ,а и иначе защо василевса ще изпраща толкова много войници срещу българите? Аспарух е водил българите цели 20г ,за 20 г едно бебе може да стане вече мъж!(Не забравяйте ,че преди хората са имали много деца!А и е нямало екстри като презервативи или аборти.) Славяните са били пръснати в цяла Европа ,а и са били земеделци ,много от тях са били продавани като роби на ромеите (английската дума slav се използва за славяните ,която е много близо до думата slave ,която значи роби и може да е подсказка ;) ). Те са пазили проходите ни в Стара планина,границата ни с Византия и не са били едни от най-силните и умели народи в битката ,именно заради това използват засадата в доста случаи ,за да атакуват ,а и сме им дали земи ,които да ни обработват ;) (селски хора :D ). Византийците са били силни и в пряка битка със славяните най-вероятно са ги избивали… (като си припомним ,че българите са били родени воини и са побеждавали византийците ,но не с такава лекота ,както би си представил някой ;) ). Ние започваме да асимилираме славяните чак към покръстването ,което значи ,че преди това сме се съединили с Куберовите българи(които не са били малко и са дошли около десетилетие преди Аспаруховите българи на балканите). Щом са ни обработвали земите значи ,че при всяко нахлуване от враг в земите ни те са били неподготвени(примерно докато секат реколтата :D ) и много от тях са били убивани ,това ,че са ни били на границите да ги пазят не значи ,че са били добре снабдени с оръжие или броня напротив ,нямали са кой знае каква екипировка ,докато византийците … е за тях си знаете ;) .Това пък съвсем може да разбие фантазията на някой пропагандьор ,че са ни претопили. Но нали знаете ,те са тъпи ,но упорити :) Знам ,че не зачитате много прабългарите и може да се откажете от тях поради липса на информация ,но бъдете сигурни ,че тяхната история е доста по-голяма, по-богата от нашата на балканите и надвишава днешното ни жалко самочувствие ,за тях информация има и то много ,но никой от управляващите не се интересува от това така ,че набавете си я сами ,задължително е за всеки със самосъзнание на българин! (В интернет можете да откриете много информация за прабългарите ,която е много интересна и важна!) ,примерно срещнах човек ,българин ,който като отишъл в Унгария му казали „Вие не си знаете великата история!“Така ,че драги ми заблудени читатели на глупави статии ,не се връзвайте на всичко ,което пише в някой жълт вестник ,глупав сайт или просто чужди отрепки дошли да ни замъгляват съзнанието или вътрешни хора – национални предатели ,които търсят последователи!

 45. Борис Отговор

  08.07.2011 в 20:45

  Ние сме народ за който е сигурно че от средата на 9ти век говори славянски език. бЕЗСПОРНО ИМАМЕ РАЗЛИЧИЯ С ОСТАНАЛИНТЕ СЛАВЯНСКИ НАРОДИ ! Вероатно тези различия се дължат именно на прабългарите. Ама да се праиме на ударени и да забравяме какъв ни е езика е нещо което е близа до шизофренията !

 46. Росен Отговор

  06.10.2011 в 13:03

  Ей, рибки ще ви кажа само едно народ без история не е народ, затова Тракийците са били бледо копие сравнение с Прабългарите градът Балх е бил един от най големите в света за това не ми хвалете тези малоумници Траките какво по голямо са направили Тракийците. Така наречените Прабългари, защото те са българи и няма пра пред думата българи никъде в писаното за тях .И така Българите са изминали хиляди километри за които други народи не могат да си мечтаят даже имали са 13 държави заедно с тази където живеете сега имат най-старият и точен календар имат култура която други народи могат само да сънуват има много други неща които мога да кажа за нас Българите но вие сте заблудени и няма да ме разберете затова се мислете за каквито искате, АЗ СЪМ БЪЛГАРИН.“Когато научите истината, истината ще ви направи свободни“

 47. ХомоСапиенс Отговор

  15.10.2011 в 1:22

  Ето и поредният пост в поредният луеб сайт :D
  Аз съм – Упорит , като византиец , хитър като Грък , Корав , като Викинг , Мързелив , като Славянин , вярващ , като Трак , умен ,като Японец.
  Имам една странна логика доста силно развита , винаги знам правилният начин но не ми се дава възможност да го покажа , което ме навежда да си мисля , че имам няколко процента или няколко капки БЪЛГАРСКА КРЪВ.
  Обичам България , Обичам България , Обичам България , тя за мен си остава уникално парче земя в кото всичко разположена върху му ме радва и ме кара да се чуствам част от заобикалящата ме природа.
  Хубаво е да си роден в семейство , което може да се нарече Българско.
  Та какво по-хубаво от това да ти е хубаво там , където си роден.
  Нямат значение – гените , цвят на кожата , език , раса , или потекло.
  Има значение едно „Човек знае това , което иска и в това се крие неговата Уникалност.

 48. Ето и поредният пост в поредният луеб сайт :D
  Аз съм – Упорит , като византиец , хитър като Грък , Корав , като Викинг , Мързелив , като Славянин , вярващ , като Трак , умен ,като Японец.
  Имам една странна логика доста силно развита , винаги знам правилният начин но не ми се дава възможност да го покажа , което ме навежда да си мисля , че имам няколко процента или няколко капки БЪЛГАРСКА КРЪВ.
  Обичам България , Обичам България , Обичам България , тя за мен си остава уникално парче земя в кото всичко разположенo върху му ме радва и ме кара да се чуствам част от заобикалящата ме природа.
  Хубаво е да си роден в семейство , което може да се нарече Българско.
  Та какво по-хубаво от това да ти е хубаво там , където си роден.
  Нямат значение – гените , цвят на кожата , език , раса , или потекло.
  Има значение едно „Човек знае това , което иска и в това се крие неговата Уникалност.

 49. ..да допълня , че забравих Храбър ,като Българин.

 50. Цветомир Отговор

  12.12.2011 в 15:02

  Нещо си в грешка.Прабългарите са наследниците на траките.Камъни колкото щеш за показване има в Азия.Пример са гр.Биляр и гр.Балх.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *