Лазар Колев с доживотна присъда за убийството на Белнейски

4

ubiezСъдът призна Лазар Колев за виновен за убийството на Росица и Христина Белнейски. Колев получи най- тежката присъда – доживотен затвор без право на замяна. Убиецът трябва да изплати и 400 000 лева кръвнина на семейство Белнейски.

Съдът базира решението си на открития ДНК материал от Лазар Колев по телата на момичетата, както и на показанията на неговия съкилийник Иширковеца, пред когото убиецът признал за деянието си. Присъдата подлежи на обжалване.

Спорове между експерти, различни версии за убийството, белязаха процеса. Показанията на

Пет години след убийството на Белнейски, убиецът е наказан
Пет години след убийството на Белнейски, убиецът е наказан

 д-р Мария Грозева, съдебният лекар направил първата аутопсия на телата, за малко не провалиха обвинението. Патоложката шокира съдебната зала, като подмени разказа си със заключенията от доклада си, като почти оневини Лазар Колев.

Истината за последната нощ на Белнейски обаче така и не излезе наяве. Къде е извършено убийството, при какви обстоятелства, кой друг, освен Лазар Колев, е бил заедно с тях във фаталната нощ. Експертите дори не стигнаха до единна версия как е извършено двойното убийство . Не стана ясно дали Колев е имал съучастник.

Въпреки задоволителната присъда за близките на убитите момичета, в хода на процеса излязоха много грешки, допуснати в хода на разследването. Стана ясно, че в системата цари хаос и непрофесионализъм – съдебните лекари правят елементарни пропуски, криминалисти снимат трупове с личните си джиесеми, проби се взимат с дни, дори месеци закъснение.

Лазар Колев не успя да се измъкне от правосъдието, но заради слабата работа на разследващите органи, други убийци биха могли да се измъкнат.

Психолози за убийството на Белнейски. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *