Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Лазар Колев плаши съда със самоубийство – с видео

Лазар Колев под зоркия поглед на адв. Марин Марковски

Лазар Колев под зоркия поглед на адв. Марин Марковски

Лазар Колев, който е обвиняем по делото за убийството на сестрита Христина и Росица Белнейски заяви, че има намерение да се самоубие. Колев не виждал никакъв изход от ситуацията, която според него е абсурдна. Адвокатът му, Марин Марковски, се хвърли в страховита битка с Окръжния съд в Пазарджик, където се води процесът. Въпреки показанията на свидетели и доказателства, които според защитниците доказвали, че Лазар Колев е невинен, той вероятно ще бъде пожертван за да се прикрие някоя голяма клечка. Масовото становище на юристите е, че Лазар Колев знае кой е убиецът, но е притиснат да мълчи.
Във вторник обвиняемият даде показания пред съда. „Невин съм!Ако съм искал да подкупвам свидетели, щях да помоля роднините ми да излъжат. Но не го направих. Ако в тази държава има правосъдие, трябва да бъда оправдан, каза Лазар Колев пред съда.
Той обвини следователя Веселин Мартински, че е взимал показанията му пиян и неколкократно по време на разпитите го е карал да скочи през прозореца и да се самоубие.
„Не се поддадох на провокациите на Мартински, въпреки, че той ме убеждаваше да го направя, защото така или иначе съм щял да бъда признат за виновен“, разказа Колев.
От съдебната скамейка той категорично заяви, че може да погледне майката на сестрите Белнейски право в очите и да й заяви, че не е познавал дъщерите й и не ги е умъртвявал.
Росица и Христина бяха намерени обезобразени и убити на 31 януари, 2006 г. в местността Грамадите край Брацигово. От тогава историята тъне в мистерия.
В процеса на разследване бяха разпитани стотици свидетели, за виновни се спрягаха високопоставен пазарджишки политик и

Жестокото убийство на сестрите Белнейски през 2006 г. потресе България

Жестокото убийство на сестрите Белнейски през 2006 г. потресе България

синът му, но всички версии отпаднаха.
В крайна сметка обвиняем е само Лазар Колев. Издирва се и втори съучастник в престъплението. Според прокурора Димитрия Генчева именно Лазар Колев е убиецът.
Съдът отказа разпита на важен за защитата свидетел и това още повече ядоса адвокатът на Колев, Марин Марковски. На журналистическия въпрос дали е вярно, че Лазар Колев възнамерява да се обеси в килията си, Марковски просто замълча.
Източник от кулоарите на съда обаче разгласи, че 30-годишният мъж бил на предела на силите си и не вярвал, че въпреки добрата защита, ще отърве доживотната присъда. Адвокатите баща и син Марковски на няколко пъти правели совалки до затвора, за да убеждават клиента си да не върши глупости. Двамата са категорични, че ако съда в Пазарджик признае Лазар Колев за „Виновен“, те ще обжалват присъдата. „Не разбираш ли, че това е целта на някои! Да те няма, за да кажат: Ето, съвестта му проговори и той си тегли въжето“, казал Марин Марковски на клиента си. Лазар Колев обаче бил на ръба на нервна криза и изразявал съмнения относно безпристрастието на съда.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *