Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Лъвски скок на всички хранителни стоки през октомври

Скокът на цените през октомври се дължи до голяма степен на поскъпването на голяма част от плодовете и зеленчуците

С 2, 6 пункта се е вдигнал индекса на цените за потребителите през този месец. За този факт алармират от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Според данните на специалистите увеличението на цените на едро на захарта, олиото, брашното, ориза, млечните и месните продукти сравнено с данните от миналата година за октомври е солидно. От 10 до 14 % по високи са цените на най – употребяваните продукти в домакинствата според данните на Държавната комисия или повишението е в размер от 1, 895 за миналата година същия месец до 1,945 пункта сега. Специалистите аргументират сериозното поскъпване на фона на царящата криза у нас със сезонното увеличение на голяма част от плодовете и зеленчуците, което води след себе си оскъпяването на млечните и месните продукти.

Най – много тази година се е вдигнала цената на захарта

Все пак миналата седмица на пазара е забелязан лек спад на цените на олиото, брашното, лещата и оризът,  но за сметка на това е отчетено отново увеличение на цените на млечните и месните изделия.

От Държавната комисия по стоковите борси и тържища са категорични, че в сравнение с октомври месец 2010 г.,  сега почти всички хранителни стоки се предлагат на доста по –  висока цена на пазара. Най –  много тази година е поскъпнала захарта, така необходимият на всички домакинства продукт е увеличил цената си с 70, 5 на сто. Значително са поскъпнали и морските дарове – при рибата на годишна база се наблюдава скок в пазарната цена за потребителите с 30 на сто.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *