Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Лъсва връзката на Флоров с Братя Галеви

С кандалните дупнишки бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев, известни като Братя Галеви, са се ползвали с доверието на Станимир Флоров, научихме от източници в МВР. Техни тесни контакти са регистрирани още от времето, когато тримата са били служители на НСБОП. Очаква се скоро по разследването срещу Флоров за връзките му с мафията да се появят данни, че е контактувал нерегламентирано с Ангел Христов и Пламен Галев.

Станимир Флоров

Станимир Флоров

Вече е публично известно, че наркобосът Христофорос Аманатидис – Таки е бил нещатен сътрудник на службата и е носил информация на подчинените на Флоров. Таки и Братя Галеви учудващо избягаха по един и същи начин от България точно докато Флоров командва ГД-БОП, най-влиятелната структура на МВР от времето на ГЕРБ.

Ангел Христов и Пламен Галев

Ангел Христов и Пламен Галев

Братя Галеви са бивши барети от отряда за борба c тероризма, а след това минават в редоците на ЦСБОП, каквато е абревиатурата на ГД-БОП през 90-те. Там от 1995 година работи и Станимир Флоров. Пенсионирани служители на службата си спомнят, че за разлика от бъдещите дупнишки бизнесмени със съмнителна репутация, Флоров не е показвал качества в оперативната работа и имал огромен респект и комплекси от колегите си с резултати, Флоров и Братя Галеви са набори, но когато те напускат баретите и стават оперативни работници в НСБОП, вече имат натрупани стаж и резултати.

Ангел Христов и Пламен Галев винаги са поддържали контакти – със служители на МВР дори след като напускат системата, разказват запознати с делата им. Те са помагали не само с информация, но и с реални действия на Бойко Борисов, когато е бил главен секретар на МВР. Известна е намесата им при разбиването на банда за въоръжени грабежи, действала по трасето на днешната магистрала „Струма“.

Христофорос Аманатидис - Таки

Христофорос Аманатидис – Таки

Дясната ръка на Цветанов – Станимир Флоров, никога не е участвал в разследване на престъпления, свързани с хора на Братя Галеви, категорични са пред журналисти източници от службата. Същото било положението и с наркобоса Христофорос Аманатидис – Таки, който би трябвало да е разследван от Флоров, като шеф на отдел „Наркотици“.

Както разкри пресата преди време, Флоров и Таки са имали по-особени отношения, които не съвпадат с длъжностната характеристика на служител от МВР.

„Не е случайно, че когато Флоров стана шеф на ГДБОП, Таки изчезна от България Борец номер едно с организираните престъпни групи за наркотици така и не успя години наред да хване наркобос номер 1, който избяга под носа му. Тогава ДАНС беше по-активна в борбата с наркоразпространението от ГДБОП“, разказва бивш служител на структурата в МВР.

Той намеква и за връзка на Флоров с покровителство над дейността на Таки заради съдружието му с Братя Галеви в няколко фирми. Пояснява обаче, че Таки не е бил наркобос номер едно и че над него е имало по-влиятелна фигура. Има и версия, че братя Галеви са контролирали дейността на Таки и са осъществявали връзка между него и офицери от НСБОП за задоволяване на взаимните им интереси.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *