Лъсна връзката на Цветанов с Киро Японеца

0

„Цветан Цветанов ходатайстваше да опъна чадър над Киро Японеца в медиите“, обяви сензационно депутатът Делян Пеевски в понеделник и с това потвърди информацията, която пресата изнася от 2 години насам, а именно че наркобосът Кирил Киров – Японеца е близък до ГЕРБ, агент е на МВР и е покровителстван от Цветанов и Бойко Борисов.

Киро Японеца
Киро Японеца

Киро Японеца и синовете му от години вилнеят безнаказано и се ползват със статут на недосегаеми. Преди време племенникът му Георги Петров разкри пред журналисти потресаващи подробности за престъпната дейност на чичо си и за покровителството, с което се ползва от МВР. Той е арестуван в акция на полицията за това, че е готвил покушение над Киро Японеца, но цялата история се оказа зле скалъпена Отношенията между наркобоса Киро Японеца и Бойко Борисов са още от началото на 90-те, припомнят запознати времената, когато Борисов гравитира около СИК чрез охранителната си фирма „Ипон“.

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

През 2001 година, когато той вече е главен секретар на МВР, в къщата на Японеца се изсипват десетки барети от специализирания отряд за борба с тероризма. Нарочен е за престъпен бос. Ченгетата търсят оръжие в къщата му. В престъпния свят се говори, че арестът на бандити е чудесен повод да бъдат вербувани да работят за МВР и да носят там ценна информация. Неслучайно след този арест Японеца е освободен бързо, делото стига до задънена улица и оттогава той няма проблеми, като се изключат двата неуспешни атентата срещу него през 2003 и 2005 година.

Когато ГЕРБ идва на власт, настъпва истинският рай за Киро Японеца. Той вече е бизнесмен с риза и сако, инвестира в недвижими имоти и никой не пита за произхода на средствата му. В престъпния свят все по-усилено се говори, че той е агент на МВР и поддържа тесни контакти с Цветан Цветанов, който в случая действа като дясна ръка на Бойко Борисов. В няколко избори поред ромската махала „Факултета“ в София, където живее Японеца, регистрира пълно надмощие на ГЕРБ над останалите партии.

Наркобосът дори си позволява да пребие адвокат на публично място, след което твърди, че е изнудван за пари, за да не бъде съден.

„По времето на ГЕРБ Киро Японеца изпра парите си и си плати. Йоско от Сливен, за когото също е искан медиен чадър, е вербуван по същата схема. Арестуваха го за убийството на Самоковеца през 2004 година, пречупиха го в ареста и след това се сближиха.

Неслучайно и двамата сега ги спрягат за спонсори на ГЕРБ. Йоско е в затвора и едва ли ще проговори, докато за Киро Японеца става опасно. Със сигурност е в чужбина“, разказва запознат с отношенията на ръководители от ГЕРБ с престъпния свят.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *