Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Купуваме кола без нотариус

Промени в закона премахват договора пред нотариус

нотариален договор за сделка с автомобил

Отпадат нотариалните договори за сделка с МПС

Сделките с нови и употребявани автомобили ще стават директно в подразделенията на КАТ и вече няма да се сключват договори пред нотариус, както изискваха законите досега. Тази промяна е изискана от звено „Пътна полиция”, като основната идея е да се улеснят максимално продавачите и купувачите. Според вносителите на предложението, по този начин и двете страни ще спестят време и пари.

Към настоящия момент, за да придобиете собственост върху моторно превозно средство, трябва задължително да се мине през сключване на договор пред нотариус. Това практически утежнява доста процеса, а и създава предпоставки за узаконяване на крадени МПС, тъй като много нотариуси сключват фиктивни сделки срещу съответно заплащане.

коли

коли

Новото предложение за сделки с автомобили вече е обсъдено на експертно ниво от полицейски специалисти, а в края на седмицата ще бъде депозирано през МВР министъра Цветелин Йовчев. Именно той ще мисли, дали реализирането на идеята си струва. Ако даде зелена светлина, новият текст ще бъде пуснат за разглеждане и одобрение от Министерски съвет. От КАТ са категорични, че ако действията се развият според предварителния план, осъществяването ще стане само след няколко месеца.

От „Пътна полиция” настояват и за още няколко промени в законите. Основните сред тях са повишаване глобите на водачите за превишена скорост, защото към момента неспазването на предписанията и ограниченията са основните причинители на тежки ПТП. Също така се изисква затягане на дисциплината на младите шофьори, като се предвижда пълна забрана дори и за позволените към момента количества алкохол до навършване на определен стаж.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *