Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кумецът на Цветанов – Тодор Бояджиев влиза в затвора

  Фрапиращи нарушения на законите са установили данъчни служители в дружествата на бизнесмена Тодор Бояджиев, който е кумец на Цветан Цветанов, научихме от достоверни източници. Голям процент от сделките на фирмата му Ти Ви Би се оказали с фирми фантоми, които нямало как да осъществяват доставки. Години наред на базата на фалшиви фактури фирмата на Тодор Бояджиев е получавала ДДС от държавната хазна за стотици хиляди левове, които трябва да връща.

Тодор Бояджиев

Тодор Бояджиев

Чадърът над бизнеса на ВИП кумеца се сви с падането на ГЕРБ от власт и далаверите започват да излизат една по една. Освен че фирмите на Бояджиев са ответници по десетки дела за неизплатени суми на работници и доставчици,се оказва, че са въртели далавери и с ДДС, за което е сезирана и прокуратурата.

Така например от НАП са установили, че като краен получател на строителни материали, фирмата на Бояджиев е ползвала верига от фирми на бразилци. Въпросните фирми са регистрирани на един и същ адрес, нямат никаква дейност и явно не могат да оправдаят фактурите, които са издали на Кумеца.

Чадърът над Бояджиев се свил с падането на ГЕРБ от власт

Чадърът над Бояджиев се свил с падането на ГЕРБ от власт

През 2011 година Ти Ви Би иска от държавата да бъдат възстановени по сметките й 116 хиляди лева и представя 22 фактури от „Кал Крац“ ЕООД. Представител на тази фирма е бразилката Жулиета Лима. Тя пък купила строителните материали от фирмата „Фин Пласт“, която също е собственост на бразилка – Адриана Силва. Когато данъчните правили проверка на доставчиците на Тодор Бояджиев обаче, не открили фирмите на посочените адреси.

Най-фрапиращото в случая с фиктивните доставки и източеното ДДС обаче са два договра с мъртъвци! Фирмата „Кал Крац“, която доставила строителните материали на Тодор Бояджиев, представила договор за работни дейности с Павел Иванов, сключен на 1 декември 2010 година. При проверката се установило, че човекът е починал през май същата година, а кончината му е доказана със смъртен акт, което според данъчни е сигурен знак, че Павел Иванов е бил подставено лице.

Фирмата на Бояджиев пък представила договор с Младен Борисов от Лом. В документите пишело, че бедният ром имал склад в „Овча купел“ и там били съхранявани строителните материали, предмет на фиктивните доставки. Проверката на данъчните установила, че и той е починал. Борисов живял в Лом и работил там по програми за временна заетост в „Чистотата“. Нямал абсолютно никакви имоти, камо ли склад в София. Складът, в който се твърдяло, че са съхранявани материалите, също не бил идентифициран.

Друг доставчик на Тодор Бояджиев, от който уж купувал строителни материали, била фирмата „Нантекс“. При проверката й от НАП се натъкнали, че тя също е куха фирма и има огромни задължения към бюджета.

При проверка на другата фирма, собственост на бразилка – „Фин Пласт“, схемата с фиктивните доставки се повтаряла, като дори бил посочен отново мъртвецът Младен Борисов за складодържател.

Проблемите на Ти Ви Би обаче не се изчерпват само с доставчиците. Превозвачът на строителните материали, посочен от Бояджиев, е Богомил Рангелов. Кумецът на Цветанов сключил договор с него през март 2011 година. Проверката обаче показала, че той е напуснал България през юли 2010 и е пътувал към Швейцария с „Ролс-Ройс“. Властите нямали данни той да е бил в страната към датата на сключения договор, а преди десетина години работил като монтьор в Перник.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *