Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кучкари събират пари за протези на осакатения пес! А за раково болните мисли ли някой?!! – с видео

mima1Skandalno.net Всякакви абсурди бяхме чували, но баш такъв скоро не бяхме… След като в Дряново злосторник отряза крачетата на 5-годишното куче Мима, собственост на негов неприятел-виладжия, новината гръмна във всички медии.

Не само гръмна, ами направо изтрещя – по всички форуми и социални мрежи в нета се нароиха куп теми от рода „Затвор за копелето, отрязало краката на кучето в Дряново”, както и петиция за промяна на закона за защита на животните в България! Инициатори организират срещи в различни градове на страната, за подгтовтяне на протест за промяна на закона за защита на животните. Защото, който скочи днес на куче,mima утре можело да посегне и на детенце. А и горкото куче, сега цял живот щяло да прекара само по гръб…

Хм. А какво става с тези злосторници, които вече посегнаха на детенце? Срещу тях защо няма такава мълниеносна реакция? А какво става с ХОРАТА , които се нуждаят от животоспасяващи операции в чужбина? Природозащитниците щели да събират пари, за да се сложат протези на кучето.

ОК, нека събират, ние само ще запитаме, откога животните са по-важни от хората? Какво става? Не ни разбирайте погрешно, ние се също обичаме животните…но… по последна статистика всяка година в България се регистрират нови 34 000 души с присъдата РАК… Познайте колко от тях имат нужда от средства за животоспасяваща операция? Но нека спрем дотук…вие сами си направете изводите и за какво иде реч… skandalno.net
Виж репортажа за посечената Мима! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

18 кометара за Кучкари събират пари за протези на осакатения пес! А за раково болните мисли ли някой?!! – с видео

 1. Дамян Петков Отговор

  30.03.2010 в 20:43

  Не говори за нещо което не си направил. Колко пъти например си дарил кръв за да даваш акъл?

 2. Ани Отговор

  30.03.2010 в 20:46

  Браво,че събират пари!Крайно време беше да си мръднем задниците по въпроса.И да,за раковоболните мисли някой-организации,лекари,учени.Не мога да разбера обаче каква е връзката.С това събиране на пари да не се краде от болните случайно?Да не би точно парите,които ще отидат за това куче щяха да отидат при болните хора?Съмнявам се.Кой е казал,че трябва да има само едното?Понеже те са животни пари няма смисъл да се събират,закони в тяхна защита не трябва да има,така ли?Поне не и докато има раково болни може би.Айде стига глупости!Ако ние не направим нещо,няма кой.По никакъв начин не искам да омаловажа проблема с рака,сигурно няма много семейства,които да не са се сблъсквали с това.И двата проблема са сериозни и трябва много да се направи,но да ми кажете защо да се занимаваме с едното,като го има другото…това вече е скандалното.

 3. Бончо Отговор

  30.03.2010 в 22:29

  А, къде бяхте, след като кучета изядоха краката на една баба?

 4. Дамян Петков Отговор

  30.03.2010 в 22:38

  А къде беше ти когато по пътищата загинаха толкова хора. Не говори глупости…

 5. Дамян Петков Отговор

  30.03.2010 в 23:27

  Мислите ли защо изразът е: „Верен като куче“

 6. Дамян Петков Отговор

  30.03.2010 в 23:44

  Какво да кажа аз като единственият ми приятел в момента е кучето ми…

 7. Баща Отговор

  31.03.2010 в 10:52

  1. предпочитам деца вместо кучета и
  1. предпочитам умрели кучета вместо умрели деца
  За умрелите хора неможе да се направи нищо освен помен, но за живите кучета в детските плошадки и паркове моооооже !
  Не на садизма но и не ,не, не и не на кучета без намордници и бездомни !

 8. Punky Отговор

  31.03.2010 в 11:32

  Абе много сте ми интересни значи…Хора, които през живота си не са се сещали за раково болните или сираци, освен ако някоя възпълна лелка не се сети, любезно да ги помоли да дарят един смс на стойност 1 левче за Коледа. Абсолютно съм сигурна, че този които е написал статията не е допринесъл и с пукнат лев за раково болните и чак сега се е сетил да плаче за тях, което е много по-трагично. Естествено, че болните са много по-сериозен проблем, а още по-голям проблем са, че ако се беше обърнало на внимание на раково болните, някои хора щяха веднага да викнат и крякнат “ аааа ами пари за сирачета? Ами болните от Спин? Те да не са по-малко важни?“. Точно това лицемерие ме изумява, представям си какво им е на семействата в нужда. Добре, не ти харесва, че се обръща внимание на едно куче, тогава вместо да дрищиш по блоковете, вземи и направи нещо, но защо трябва да пречиш на някой друг, които иска да промени съдбата на едно такова животинче?

 9. maria an4eva Отговор

  31.03.2010 в 13:41

  Автора е искал да каже, че вдигаме шум до небесата за съдбата на едно куче, опищяваме цялата държава! И се чуди същият този автор защо не подемаме кампании с такава сила за раково болните у нас, например, чиято съдба е не по-малко завидна. Не се вдигаме на огромни митинги да ревнем срещу държавата, която често-често им спира парите за жизненоважни лекарства. Може би автора е имал предвид и силата на медиите, които могат да поставят един по-маловажен проблем в центъра на общественото внимание, а в същото време да загърбват много по-сериозни и обществено значими проблеми. Не ви е представил автора тия си идеи твърде смляно, защото е смятал, че насреща си има интелигентна аудитория, но очевидно е грешал. Проблемът не е че хората се юрнаха да събират пари за кучето Мима, а че за много по-съществени и значими обществени проблеми никога не се е вдигала такава дандания.

 10. shade Отговор

  31.03.2010 в 16:22

  Много по-шокираща е гледката по пътищата. На всеки 100 метра има прегазен труп и колите преминават през купчини вътрешности и кървища! Що не направиха материал за това?! Толкова години всеки човек, който е излизал извънградско ( а дори и в града понякога) знае за тези кошмарни гледки. Да вдигнат протест да се направят оградки край пътя, да се изгради безопасна инфраструктура. Истинските проблеми не са удобни. Най-добре е да се засегне слабото място на хората, да се разкаже една трогателна история с мили очи и ужасен изверг, при това извадена от ежедневието. Кучешката съдба е по-трогателна от всяка друга, защото както знаем кучето съществува благодарение на титлата, която си е извоювало „най-добрият приятел на човека“.

  Вдига се шум и защото има хиляди организации, които съществуват точно с цел защита на кучетата на първо място. Тяхната дейност е свързана с дарения, усвояване на пари от фондове и програми, значи има хляб в тази сфера. А кой ще тръгне да се шокира от баналните статистики и многобройните истории за хора в нужда. Ухапани от кучета, разкъсани – това е само един трагичен инцидент. За психическите последици от кучешки нападения, повечето хора бига разбрали едва когато го изживеят лично, тогава бига били съпричастни.

  Според мен тази кауза показва колко малодушни и егоистични могат да бъдат определени хора. Колко цинично е всичко това! Една възрастна жена остана без крака, но и до ден днешен никой не е глобен, доколкото е известно. Ами останалите жертви на кучешкия произвол, за който никой не се накзва, а и никой не търси възмездие за тези хора. Поради факта, че тази дейност не е доходоносна, кучешкото здраве и живот са по ценни.
  Не е въпроса да избираме дали да дарим пари за куче или човек. Това всеки сам решава за кое колко да отдели.

  Въпрос на приоритети е, да се осъзнае че все пак един човешки живот няма цена, а грижата за животните е израз на благородност от страна на човека, не негов пръв морален дълг. За съжаление България е страна на абсурдите и често хората се самозабравят.

 11. н Отговор

  01.04.2010 в 13:31

  Ракът е заболяване, при това с неизяснен характер, или поне конкретен причинител. Жестокостта и нечовешкото поведение са друго нещо. Не е човек този, който осакатява беззащитни същества, нито пък онзи,който не е съпричастен болестта на нашето време.
  Но, ако смея да попитам, що за нелепа връзка е осъществена в материала?!

 12. Таня Коева Отговор

  03.04.2010 в 16:18

  От написанато в статията смея да твърдя,че автора просто си иска да си направи PR . Аз не съм кучкарка,но подкрепям подписката да се криминализира насилието над животни и не виждам нищо лошо да се събират пари за кучето,браво на хората дали гласност на случая.

 13. dani Отговор

  10.04.2010 в 0:25

  Поздравления за автора,това е един успокояващ факт че все още има интелигентни хора в България.разбира се малцинство ,но ги има.Благодаря на господ за това.Искам само да ви направя една сметка 200 000 човека в групата в подкрепа на кучето Мима по 1 лев е равно на 100 000 евро.Не краката да му оправят ,а и апартамент в София ще му вземат,благодарене на щедрите и жалостиви хора.После не питайте кой е извършителя.Много добре обмислен ход за средства за набиране на пари.СМС няма да пратя ,нито за коледа ,нито за нова година,защото не отиват където трябва,а бих дала на всеки които има нужда.По нагоре прочетох , че кучето е наи добрият приятел на човека и че си взимат куче,което няма нищо лошо,но много лошо говори за човек които не може да си има приятел , за това си взима куче.Но проблема не е там ,става въпрос за тези ,които им е било трудно да разберат автора,помогнете на кучето ,няма лошо , но кой ще помогне на изнасиленото дете или кой ще запали свещ на 4 те деца ,които в последната половин година бяха убити и никои не помогна да се предотврати това.За тях няма кой да направи, нито група, нито шествие, нито подписка. А кучето Мима е една жертва в името на правене на пари,нищо повече и извършителите точно на човешката глупост са разчитали.да живеее глупостта

 14. dani Отговор

  10.04.2010 в 1:19

  На баба Гена били оглоздани краката от полудомашни кучета,момиченце разкъсано от помияри,но никои не се сети за тях,но хора нека бъдем милостиви и да помогнем на Мима да живее.

  Радвам се когато чуя МАМО, а не кучешкия лай

 15. ooffff Отговор

  18.04.2010 в 19:19

  zna4i vijte kakvo aide primerno na teq deto mislqt 4e obi4at pove4e horata ot kolkoto ku4etata neka da im otreja krakata i racete ama s bradva ili trion kakto na ku4enceto i da vidime posle kak se jivee i qko li e da se jivee kogato si sakat i sa te li6ili ot JIVOT? ta taka… misalta mi e 4e taq baba genka ili baba menka ne q znam kva e i ne me kasae da ti kaja 4estno dani ama tq ima glas i moje da govori nali taka a kaji mi ti ku4enceto kak 6te kaje 4e go boli MM? nali si mnoo umna ko samo se prai6 4e gi razbira6 ne6tata ei takiva kat tebe sa za razstrel 6toto te sa potencialnite ubiici i nasilnici nad jivotnite v 4astnost nad ku4etata !!

 16. daniela Отговор

  20.04.2010 в 12:33

  ne moga da razbera kak moje da ima tolkova izrodi v tazi na6a darjava,za men hora koito ne obi4at jivotni ne obi4at i horata,a za babata koqto be6e s oglozgani kraka ima vina vnuka i,pitbula e dokazano nai tapoto jivotno,da probvame da otrejem togava na „dani“ krakata,za da vidim dali 6e boli ili ne,jivotnite sa kato horata,jalko e i za ednite i za drugite

 17. daniela Отговор

  20.04.2010 в 12:41

  po edin ili drug na4in vseki trqbva da si plati

 18. Ivan Отговор

  31.08.2010 в 23:22

  Кучкарите са агресивни психопати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *