Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Куче застреля ловец

Куче застреля ловец

Да ходи на лов с приятелите си за Игор Комаров било отдавнашна традиция. Да избягат за няколко дни от шумния Саратов, да се откъснат от служебните задължения и градската суета – ловът бил отличен способ да се отпуснат и да си пообщуват по мъжки.

Както винаги единият от мъжете взел със себе си своя ягдтерирер Феликс, който имал за задача да носи отстреляния дивеч. Никой не можел да си представи, че дружелюбното кученце може да простреля човек.

На сутринта Игор и приятелите му както обичайно закусили на открито и започнали да се приготвят за лов. Всички проверили оръжията си и произвели по един контролен изстрел. После се качили в колите и потеглили към мястото, където щели да гърмят по зверовете.

Ягдтериерът Феликс

Автомобилът бил управляван от Игор, а на задната седалка били териерът Феликс, неговия собственик и обвиненият в непредумишлено убийство Саша Фиминов, с чиято пушка кучето стреляло. По пътя имало много дупки и колата непрекъснато подскачала. При попадане в поредната яма, кучето неволно закачило с лапа спусъка, пушката гръмнала и Игор бил улучен смъртоносно. Той забил глава във волана, а цялата кола потънала в кръв.

„Кучето просто завряло лапата си на спусъка и без да иска стреляло. Ако Саша Фиминов бе свършил работата си и беше проверил пушката преди да седне в колата, нямаше да се стигне до тази трагедия” – разказва старшият следовател по случая.

На ловеца Фиминов е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по невнимание. Делото е предадено в съда, а виновника го грозят до две години затвор. Кучето продължава да живее при своя стопанин, а властите уточняват, че няма да бъде умъртвено.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *