Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

КТ“Подкрепа“: Дискриминацията не е в учебниците, а в училищата

Образователният синдикат към КТ“Подкрепа“ също реагира остро на доклада на Комисията за защита от дискриминация. Скандалът, който избухна около името на Ботев и дали той трябва да бъде цензуриран в учебниците, защото насаждал расова омраза, завъртя във обща битка учители, родители, депутати и цял министър, който си напусна рахата край морето и започна да се оправдава на специална пресконференция.

Историята не може да се промени. Искаме или не, не можем да отречем турското робство. То не е дискриминация, а част от историята ни. Не можем да отречем и борците за свобода, защото ако не е имало робство, то срещу кого са вдигали въстание? Синдикалистите нарекоха КЗД безполезен орган, който би трябвало да се разпусне, а не да получава заплати за глупави доклади. Ботев е национална светиня, а ако някой наистина иска да разбере какво значи дискриминация, нека да отиде в смесените паралелки в училищата и да разбере за какво става дума. И то в тези паралелки, в които българските деца са малцинство. Там се случват неща, от които всеки би настръхнал. Но членовете на комисията си стоят в кабинетите и разсъждават кое изречение от класиците би могло да обиди на расова основа децата.

Нека не се правим на по-големи католици от папата. Ако искаме истинска демокрация, нека погледнем САЩ. Ако там забранят „Чичо Томовата колиба“, „Винету“ и „Синовете на Великата мечка“, то тогава можем и ние да махнем пасажите с кървавите ятагани. Но това в САЩ няма да се случи. КТ „Подкрепа“ ще направи специална комисия пък за сложността и някои напълно излишни уроци в учебниците по история, заканиха се редови синдикалисти, но не споменаха за кои точно уроци става дума.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *