Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кризата отстреля българския великденски заек – с видео

velikden1skandalno.net Великден ще бъде доста мрачен за безпаричния българин. Клепоухите зайчета, дървените пъстри яйца и тлъстите кокошки тази година няма да радват домовете на хората. Никой не иска да даде повече от 2 лв. за великденска дрънкулка, жалват се търговците.

„Само дребните пухкави пиленца от 1 лв. се продават. Хората нямат пари, криза е!” , споделя притеснена продавачка на площад „Славейков”. Минувачи току се спират да разгледат великденските украси, но скептично подминават. „Цял лев за тоя боклук”, измърморва жена на средна възраст и връща обратно жълтото пиле.

Прдължаваме разходката си и влизаме в кокетно магазинче. Звънчето на вратата стряска полузаспалата продавачка. Тя веднага грейва, че има клиент. Уви, velikdenразбира, че само идваме да поговорим. Жената все пак се държи любезно. Разказва, че продажбите изобщо не вървят. Дребните сувенирчета си намират купувачи. Но за по-големите няма. „Само им бършем праха”, споделя.

Решихме да видим как върви при продавачите на великденски бои и ваденки- все пак българинът обича да украсява яйцата за празника. „Най-евтината боя се харчи- другите не особено”, лаконично ни отговаря. Картинките също не вървят, но някои родители ги взимат заради децата – да се радват.

За да обобщим картината, от skandalno.net, запитахме и хората. Повечето разказаха, че тази година ще шарят яйцата по бабините начини- с памук, с кристали, восък. qicaНякои дори отговориха, че изобщо няма да си играят, ами ще ги оставят само едноцветни. Попитахме и за традиционните великденски курабии. Мнозинството отговори, че ще си ги прави вкъщи- хем по-евтино ще излезе, хем по-голямо количество. По-младите ще разчитат на бабите и майките си. Не посмяхме да повдигнем въпроса за великденския заек- стана ни ясно, че тази година няма да присъства в домовете на хората. Skandalno.net

С пари или без пари, важното е в душите ни да е светло. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *