Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Красимир Стефанов консултант на Красьо Черния

Красимир Стефанов

Красимир Стефанов

Срещата на депутата от ГЕРБ Красимир Стефанов с Красимир Георгиев-Черничкия не е случайна, разказват депутати в кулоарите на Народното събрание.

Стефанов е бивш шеф на НАП, който покри истината за 6-те апартамента на Цветан Цветанов. Красьо Черничкия също беше подложен на проверка от данъчните покрай скандала с лобирането му в съдебната система. Проверката завърши с акт за Черничкия от 120 хиляди лева. Неговите задължения обаче трябвало да бъдат много по-големи, но лобистът се разминал с по-солено наказание, защото по време на проверката наистина се сближил с Красимир Стефанов, както твърди и днешният депутат от ГЕРБ.

„Красимир е много чаровен и умее да комуникира с хората. Това е най-силният му коз. Нищо чудно, че е влязъл под кожата на шефа на данъчните. Ако е нощ, той може сладкодумно да те убеди, че е ден. Така оплете в отношенията си много политици, съдии, прокурори и бизнесмени. Незаменим е в това отношение“, разказва познат на Черничкия, който неочаквано се оказа приятел на депутата от ГЕРБ. Негов колега от друга партия обаче е категоричен, че връзката на двамата Красьовци е твърде съмнителна.

Красимир Стефанов и Красьо Черния

Красимир Стефанов и Красьо Черния

„Абсурдно е да се познават от проверката срещу Красьо Черничкия. Стефанов беше изпълнителен директор, той не прави проверка на физически лица. Това е задача на негови подчинени много по-надолу в йерархията“, казва възмутен колега на Стефанов. Той припомня, че данъчната проверка на Красьо Черничкия е правена в дирекцията на НАП във Велико Търново, а не в София, и открито нарича Стефанов лъжец.

Разкрива, че още докато течала проверката на Черничкия преди няколко години, той се свързал с шефа на НАП чрез общи познати. Поискал му съвет как да се отърве от проверката на подчинените му, но Стефанов се оправдал, че не може да им влияе, защото го е страх да не стигне до ушите на Бойко Борисов. Въпреки това му дал ценни съвети как да оправдае големите си разходи. След това Красьо представил няколко договора за дарени суми от различни бизнесмени, както и кочани с печалби от Еврофутбол за няколко десетки хиляди лева.

Както е известно, Красьо Черничкия беше подсъдим за укриване на данъци и лъжесвидетелстване, но беше напълно оправдан от Софийския градски съд по времето на ГЕРБ, където шеф е близката до Цветанов Владимира Янева.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *