Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Красимир Каракачанов: Комунисти напълниха реформаторския блок

Красимир Каракачанов е роден през 1965 година в Русе. Завършва история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Депутат е в 38-ото и 40-ото народно събрание. Неговата партия ВМРО-Българско национално движение застава зад новата формация на Николай Бареков „България без цензура“.

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов

– Господин Каракачанов, има ли основание опозицията да иска вот на недоверие заради бежанската криза?
– ГЕРБ са основните виновници за нахлуването на бежанци в България. Ако бяха взети мерки още когато имаше първоначални информации към МВР от партньорски служби, че се очаква такъв наплив, това нямаше да се случи. Вместо това външният министър Николай Младенов покани представители на сирийската опозиция в България, някои от които бяха откровено с иелямистки убеждения и по този начин ги насърчи да бягат към страната ни.

– Как си обяснявате атаката на Радан Кънев към вас?
– Обяснявам си я с това, че според последните социологически изследвания една евентуална коалиция между ВМРО и „България без цензура“ надминава процентите на Реформаторския блок, а там проблемите не стихват. Те продължават да са безидейни.

– Наскоро намекнахте, че турският премиер Реджеп Ердоган финансира Реформаторския блок чрез партията на Касим Дал. С каква информация разполагате?
– Аз само зададох риторичен въпрос на г-н Радан Кънев, позовавайки се на казаното от Алекс Алексиев. Но е факт, че в Реформаторския блок е партията на Касим Дал и Корман Исмаилов, за които не е тайна, че са тясно свързани лично с Ердоган. Дали имат финансови отношения, нека кажат службите за сигурност. Припомням, че когато миналата година имаше протести срещу управлението в южната ни съседка, премиерът ги смачка, а на митингите, организирани от турското правителство, до Реджеп Ердоган стоеше Касим Дал.

Когато бяха изборите през май, Ердоган публично призова изселниците в Турция и турците в България да гласуват за Касим Дал. Разпространяваха се плакати със снимки на Ердоган, Касим Дал и Корман Исмаилов. Когато преди 2 месеца турският премиер в една своя реч предяви претенции към територии на България и други балкански държави, беше остро осъден от всички политици на Балканите. Само Касим Дал и Реформаторският блок го защитиха и казаха, че е добър приятел на България. Като съберем тези факти и ако службите проговорят, ще стане ясно кого обслужва партията на Касим Дал и ще изникне въпросът какво прави тя в Реформаторския блок.

– Ще бъде ли опасно за националната ни сигурност, ако Реформаторският блок влезе в парламента?
– Всички партии, които пренебрегнаха българските национални интереси през последните 24 години, са опасни. Реформаторският блок не се различава от тези, които управляваха досега. Но ако в Народното събрание или в изпълнителната власт влезе партията на Касим Дал, представляваща дългата ръка на неоосманизма на Анкара, това няма да е. добре. Също не виждам какво положително за България ще донесе участието във властта на хора като r-жа Кунева. Когато трябваше да защитава българските национални интереси, тя ги предаде, съгласявайки се да затворим III и IV блок на АЕЦ „Козлодуй“.

– В кои сфери имате общи позиции с „България без цензура“ и в кои не?
– Обсъждали сме заедно проблемите с демографската криза, националната сигурност, възстановяването на редовната военна служба. А дали имаме различия, ще видим в хода на самите разговори. Все още не сме коалиция. Официални политически разговори не сме водили. Желанието на ВМРО е те да бъдат публични.

– Напоследък много се говори имат ли място гейовете в политиката. Какво е вашето мнение?
– Всеки български гражданин, който не нарушава законите и отговаря на изискванията на Конституцията, има място в политиката. Но ако един гей използва това си сек*уално предпочитание, за да ни го натрапва или чрез него да печели политически предимства, това не го възприемам. Смятам, че прекалено големи аванси бяха дадени на гейовете в България. Омръзна ми през последните 10 години да твърдят, че са дискриминирани. Да ни натрапват идеи за еднополови бракове и осиновяване на деца от гей двойки. Все неща, които противоречат на традиционния български морал и християнски ценности. Категорично съм против, ако влизат геиове в политиката да се занимават с такива неща. А какви са сек*уалните им предпочитания, не ме интересува, стига да си ги държат под юргана.

– Смятате ли, че щяхме да живеем по-добре, ако не бяхме влезли в Европейския съюз и НАТО?
– Не мога да кажа такова нещо. Но със сигурност щяхме да живеем по-добре, ако използвахме пълноценно възможностите, които ни се дават, защото все още продължаваме да внасяме повече пари в бюджета на ЕС, отколкото получаваме оттам. Това се дължи на безхаберието на хората, които изпращаме в Европа, включително и на еврокомисарите, които сме имали. Проблемът не е, че членуваме в ЕС, а че не използваме възможностите му. Погледнете как се държи унгарският премиер Виктор Орбан. Нека поведението му бъде пример за тези от Реформаторския блок, които се правят на много праволинейни антикомунисти, а като погледне човек борда им, 2/3 от него са завършили образованието си в Съветския съюз. Бивши активисти са на комсомола и са синчета на върлата комунистическа номенклатура. Орбан отиде да говори с руснаците, решава енергийните проблеми на Унгария и въобще не го интересува какво ще кажат разни еврочиновници. А тук всевъзможни папагали, повечето с червено потекло, ми се правят на по-големи католици от папата. В икономиката няма изток-запад, има интереси.

– От какво се нуждае най-много България сега?
– От патриотизъм. За 24 години тези, които се изредиха, показаха всичко друго, но не и че са патриоти. Правеха се на големи социалисти, антикомунисти, русофили, американофили, евролюбци, но не бяха патриоти, които да защитават българските национални интереси. Затова ни докараха дотам да сме най-бедните, болните и най-бързо изчезващата нация в Европа.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *