Кралят на Черното тото Димитър Диамандиев спретна кокаинов канал

0
Димитър Диамандиев

Кралят на черното тото у нас спретна кокаинов канал от Доминиканската република до България. Димитър Диамандиев от Гоце Делчев пратил през последнта година куп мулета до столицата Санта Доминго, за да пренесат най-скъпата дрога у нас.

Служители на ГДБОП задържаха поредния трафикант с 90 капсули кокаин в стомаха на ГКПП – Кулата.

Диамандиев вербувал арестувания онзи ден Марин Костов преди 4-5 месеца, веднага след като излязъл от затвора. Казал му, че ако направи курс до Латинска Америка и нагълта белия прах, за няколко дни ще поиучи 1000 евро. Тъй като не можел да излети от София заради забраната да напуска страната, аверът на Диамандиев Евгени Вълков го качил на 8 февруари в колата си и го закарал на летището в Солун през ГКПП – Илинден.

Там заедно със съпругата на Евгени Силвия Велкова отпътували за Доминикана през Франкфурт. В Централна Америка го посрещнали двама мъже от Гоце Делчев, единият от които муле с дългогодишен стаж. Българската делегация била настанена в хотел, като Силвия излязла за малко. След това се върнала с кутия от натурален сок, пълна с капсули кокаин.

Димитър Диамандиев

„Почвай да ги гълташ“, наредила тя на Марин и му напомнила, че трябва бързо да тръгват по обратния път, за да няма проблеми със здравето му. Жената платила в кеш на наркокартела за стоката, установили антимафиотите. Парите й били дадени в последния момент на летището във Франкфурт от Георги Тангълов – друг основен играч в схемата.

До този момент спецченгетата са задържали три наркомулета, които работели под опеката на Димитър Диамандиев. Двама от гълтачите попаднали в полицейския капан преди 10 месеца. Тогава ченгетата ги спипали в хотела в Гоце Делчев с над 1 кг. капсули в стомасите си. Установено било, че част от стоката вече била изходена и предадена на Диамандиев. Две седмици по-късно друго муле, наето от Добрич, било задържано на летището Букурещ. Босът на тотото го наел,тъй като можел да „носи“ в организма си над 1 кг и бил много трениран. В ареста, освен Димитър, Мариан и Евгени на топло е набутан и другият организатор на канала – Костадин Димитров.

ВИЖ ВИДЕО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *