Крале от Африка сащисаха Хасково

0
Африкански крале посетиха Хасково

Хасково стана любезен домакин на посещение от истински Африкански крале, които сащисаха града омотани в традиционни облекла от бели и цветни чаршафи.

На гости при кмета Георги Иванов пристигнаха двама от царете на Камерун – Бекари Йериме и Есака Екуала. Според очевидци на събитията, цялата администрация чакала височайшите гости пред сградата на общината, подредена в шпалир от две прави редици.

Африкански крале посетиха Хасково

От пресцентъра на градоначалника уточниха, че Екуала е коронован цар на най – големия град в Камерун – Дуала, а Йериме ръководи от престола град Мороа. Особено почтителен към домакините от Хасково беше Есака, който в продължение на няколко часа стоически изтърпя всички желаещи да се снимат с него за спомен, седнал на една пейка и здраво стиснал управленския си жезъл в ръка.

Местни споделят, че всички били особено впечатлени от неговата огърлица от слонова кост, както и от интересните му островърхи пантофи, каквито у нас рядко се виждат.

Особена радост сред всички участници в градското тържество предизвика звездният нападател на Камерун от Световното по футбол през 1990 г. Сирил Маканаки. Появата му на централния площад в Хасково предизвика бурни овации, които прераснали в откровена истерия, когато казал на български „Аз играх със Стоичков”.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=KXhJtx8IgDQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *