Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Край на шофьорския бизнес с пратките без придружител

Автобусните пратки без придружител не са регламентирани никъде като дейност и за нея ще бъдат въведени строги санкции, обяви днес транспортният министър Ивайло Московски.

Това се прави с цел да се осигури безопасността на пътниците, аргументира се той. Досега шофьорите от всички междуградски линии си доработваха, като приемаха от загрижени майки колети с банички и печено пиле за студентите, пренасяха документи, забравени лични карти или дрехи и дори пренасяха от морето до столицата прясна риба. Сделките се извършваха очи в очи, пратките и парите преминаваха от ръка на ръка и за всички беше удобно. От един курс шофьорите изкарваха поне петдесетачка допълнително, дори се отбиваха от маршрута да вземат някоя кошница плодове от любяща баба на село.

Сега със специален закон този вид пренасяне на стоки ще бъде забранено, закани се министърът. Има си специални куриерски служби и водачите на автобусите нмат право да рискуват живота на сума ти хора за пет лева, каза той. На българския антитероризъм точно домашните баници и вълнените чорапи му пречат, но нейсе. Щом ще се затягат мерките, значи ще се затягат. Бизнесът разбира се ще продължи, но по друг начин. Или даден пътник ще се обяви за придружител на пакетите или шофьорите ще измислят нещо друго. Куриерските служби са добри, взимат същите паи, като автобусите, но рибката и пиленцето за рожбата в София пристигат чак след 24 часа, добре вмирисани и готови направо за боклука.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Край на шофьорския бизнес с пратките без придружител

  1. Сянка Отговор

    30.07.2012 в 17:34

    до сега нито един клип не е имал нещо общо със статиите по горе,за какъв хуй ги слагате тогава???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *