Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кръгът „Капитал“ пуска пипала в здравеопазването. Целят се в болниците?

kapitalКръгът „Капитал” пуска пипала в здравеопазването. Целта е да се стигне до приватизация на най- големите болници в страната. Дружинката на Иво Прокопиев изстреля совалката си Огнян Донев, който от своя страна, побърза да тикне двама свои хора като замове на здравната министърка Анна- Мария Борисова.

Наскоро шефът на „Софарма” Огнян Донев стана член на надзора на НЗОК. Конфликтът на интереси е повече от

Огнян Донев

Огнян Донев

очевиден: собственик на най- голямата фармацевтична фирма, основен доставчик на лекарства за здравните заведения, директор на здравен фонд „Доверие”. Кандидатурата на Донев била издигната от Конфедерацията на работодателите и индустриалците, чийто председател е Иво Прокопиев. Оттам нататък пътят за офанзива в здравеопазването на „Капитал” е отворен. Говори се, че финансовият министър Симеон Дянков, помогнал за налагането на имена, свързани с кръгът около Иво Прокопиев, в здравно министерство. Това станало без да иска изобщо мнението на Анна- Мария Борисова.

Иво Прокопиев

Иво Прокопиев

„Капитал” имат и други влиятелни приятели, освен Дянков. Шефът на парламентарната комисия по здравеопазване Лъчезар Иванов също побутва хора верни на олигарсите от кръга. Новият шеф на Трета градска болница, авер на Иванов, има даже роднинска връзка със „Софарма”. Кумът му е директор на дистрибуторския клон на фармацевтичната фирма.

Въпреки че около шиите на Иво Прокопиев и Огнян Донев се затяга, те продължават по план. Шефът на „Икономедия“ бе обвинен в източване на пари от държавата чрез „Каолин“. Огнян Донев пък се проверява, в качеството си на собственик на верига аптеки, за манипулиране на цената на лекарствата. skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *