Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Крадци от цялата страна започнаха да се стичат към морските курорти – с видео

krajbaС настъпването на летния туристически сезон, заедно с първите летовници, към Черноморието се отправиха и джебчиите. Крадците разчитат предимно на чуждестраната плячка. Първо, защото са по- непредпазливи, второ- защото имат повече пари. Джебчиите обикновено вършеят из скъпарските курорти- Слънчев бряг, Златни Пясъци. Обикновено не се задържат дълго време на едно място, а гледат да сменят дестинациите.

По груби сметки на полицаите, джебчиите изкарват на ден около 200 евро, от които една част отива за шефа. Като при всеки друг занаят, така и при крадците си има йерархия и разпределение на територията. Натрапниците, които се

Дори на плажа човек трябва да е нащрек

Дори на плажа човек трябва да е нащрек

опитват да печелят като навлизат в чужди владения, се наказват със здрав бой.

Джебчиите основно вилнеят по плажа и в заведенията. От полицията предупреждават, когато човек влиза в морето, да не оставя багажа си без надзор. Бандитите само чакат едно такова разсейване, за да ударят. В баровете и дискотеките пък е още barпо- лесно. По малките часове, когато вече всички са пияни и с понижено внимание, джебчиите почват своя оружай.

Има и по- нагли крадци – те направо си влизат в квартирите през балкона. През изминалия уикенд, българин, който отмарял в Свети Влас, „олекнал” с 5000 лева. Бандитите проникнали в стаята през отворената врата на балкона.

На практика, дори жертвата да подаде оплакване в полицията, вероятността обирджиите да бъдат заловени е минимална. Джебчиите не се застояват на едно място, а обикалят из цялото Черноморие. Постоянният контингент пък разполага с добри връзки или в полицията, или в местна мощна престъпна организация. skandalno.net

През зимния сезон, крадците правят най- много удари по празниците:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *