Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Крадлива българска професорка разследват в Дания – с видео

Проф. Милена Пенкова бе обвинена в куп пъклени дела

Проф. Милена Пенкова бе обвинена в куп пъклени дела

Професор Милена Пенкова, която е известна невробиоложка в Дания и има български корени и име, забърка огромен скандал в по принцип спокойната Дания. Обвиненията срещу нея са в корупция, фалшифициране на научни резултати, кражба на огромно количество пари, предназначени за стипендии и общежития на студентите, както и съмнения, че е станала професор с фалшива диплома.
37-годишната Пенкова вече подаде оставка в Университета в Копенхаген, след като беше многократно обвинявана в черни злоупотреби. Има обвинения и срещу администрацията на учебното заведение, която не е

Милена Пенкова

Милена Пенкова

обръщала внимание на проблема почти 10 г.
Пенкова, чиято майка е българка, а баща й датчанин, отрича всички обвинения и застава твърдо зад научната си работа, която през 2009 г. беше одобрена от датското Министерство на науката.
Милена Пенкова се оттеглила от поста си през декември миналата година, защото, както самата пояснява, искала да се отдаде на спокойствие на единственото според нея смислено нещо в живота й, каквото е научната й работа.
Милена Пенкова Дания КопенхагенДатскине учени призоваха за цялостно и прозрачно разследване на нередностите около кариерата на Пенкова. Подробности около скандала бяха поместени в датския вестник „Викендависен”. Един от учените, който бил член на комисията, която оценила дипломната работа на жената, се усъмнил в достоверността й.
Датският Комитет за разследване на научни измами, който е независим орган, се е заел с разследване на случая.
Професор Пенкова е публикувала около 100 труда и се изкачва бързо до ранга на Професор. Отличена е от датското правителство като елитен млад учен. Частната фондация, която спонсорира медицинските изследвания, й присъжда около 1 млн. долара. Очевидно обаче те не са й стигнали и алчната българка урони престижа си, а и донякъде този на страната ни.

Датчаните са в потрес от делата на Пенкова. Но истината е, че тя не е направила нищо по- различно от повечето си колеги – професори в България. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *