Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Крадат помощите за пострадалите от потопа в село Бисер!

За злоупотреби с помощите за пострадалите семейства от село Бисер сигнализира земеделският министър. По стар български обичай, първи на опашката за безплатни продоволствия се наредили жители от незасегнатата част на селото.

След бедствието, което сполетя Бисер, безплатни напитки, храна и фураж за добитъка бяха осигурени за бедстващите, които загубиха цялото си имущество. Оказа се обаче, че много от нуждаещите се изобщо все още не са се възползвали от държавната помощ.

Повечето от хората, които загубиха домовете си все още са при свои близки и приятели по други населени места. От отсъствието им се възползваха техни съселяни, които са от отдалечените части от реката и не пострадаха от потопа.

Въпреки това именно непострадалите се наредиха най- напред за помощите, порица нахалниците Мирослав Найденов.

Пострадалите от потопа са напълно разорени

Хората, които раздават храните и фуража, няма откъде да знаят кои са наистина бедстващите. Все пак обаче, явно проблемът отново е в липсата на организация от страна на институциите.

Вече тече кампания на БЧК за набиране на средства за пострадалите. Най- голямото дарение направи парламентарната група на ГЕРБ, която се отказа от 1 млн. лева от субсидията си в помощ на бедстващите от село Бисер. Няколко държави от ЕС, сред които Италия и Полша, също обещаха да помогнат с консумативи и храни.

Правителството гласува да задели 10 000 лева за пострадалите от потопа. Щетите обаче възлизат на десетки милиони долари, констатира комисар Кристалина Георгиева. Въпреки това страната не може да се надява да получи помощ от еврофондовете, тъй като не надвишават 200 млн., при каквото условие биха ни отпуснали средства.

Засега държавата осигури фургони, където хората останали без домове, ще могат да се настанят. До момента само едно семейство е заявило желание да се възползва.

Първите кадри от село Бисер. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *