Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кой притежава Луната?

Агенции за недвижими имоти продават парцели на Луната

лунаЗапитвали ли сте се някога кой е истинският собственик на Луната? Дали това е частно лице, държава, ООН или НАСА? И ако евентуално поискате – имате ли право да живеете там, какви документи са необходими?

„Всеки ден при нас пристигат купища запитвания от цял свят, в които хората поставят въпроса как могат да си купят имот на нашия естествен спътник. Още повече са тези, които учтиво или не толкова ни уведомяват, че са регистрирали планетата като своя собственост, изпращайки купища документи в защита на твърденията си”, разказва Денис Хоупман от секретариата на ООН и допълва:

Никой не притежава Луната

„Това, че сте прочели обява за продажба на недвижимости в космоса съвсем не значи, че някой ги притежава. Почти винаги става въпрос за хитри измамници, каквито се нароиха страшно много след популяризирането на интернет през последните години. Често хората приемат подобни твърдения за чиста монета и после по никакъв начин не могат да върнат парите си, а понякога става въпрос за „инвестиция” в размер на милиони”, казва още г-жа Хоупман.

луна

Космонавт

Оказва се, че никой и нищо няма реални собственически права върху естествения спътник на Земята, което прави търговията с недвижими имоти там незаконна. Най – учудващото от всичко е, че все още има земляни даващи луди пари за парцели извън орбита и после не знаят как да усвоят своята нова собственост.

Преди около тридесет години в САЩ избухва скандал, след като лице от Небраска основава агенция за продажба на недвижими имоти на Луната. Измамените са много, а в същото време съдът остава безсилен. Хитрецът вади скалъпени документи, уж доказващи правата му. Следствена експертиза доказва, че книжата са изфабрикувани на домашния му компютър и нямат никаква стойност. Всъщност, властите научават за дейността на мистър Х. след като негов „конкурент” подава жалба, че той е първият собственик на Луната …

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *