Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ковачки скрива бизнеса си на Сейшелите

Ковачки получи условна присъда за 16 млн.укрити данъци

Ковачки получи условна присъда за 16 млн.укрити данъци

Олигархът Христо Ковачки започна операция по прехвърляне на бизнеса си на Сейшелските острови. Енергийният бос се ориентира към данъчния рай на островната държава дни, след като беше осъден, макар и условно, за източване на ДДС от държавата в размер на 16 млн.лева.

Ковачки решил да промени досегашната си бизнес стратегия, за да се предпази от следващи удари на закона върху дейността му. Досега милионерът винаги използваше поставени лица при разширяването на бизнеса си. Олигархът предпочиташе да участва само като консултант при поредната си сделка за

Сейшелите са данъчен рай за много български олигарси

Сейшелите са данъчен рай за много български олигарси

придобиване на ново предприятие.

Христо Ковачки вече е прехвърлил „Брикел” на нов адрес – на Сейшелите. Фабриката за брикети край Гълъбово официално се води на името на млада жена, която дори няма 30 години. През последната година, освен проблемите с правосъдието, „Брикел” също създаде доста главоболия на олигарха. Предприятието трябваше да бъде затворено още през пролетта на 2010, тъй като изразходи часовете си за работа без сероочистващи системи. Все пак, държавата се смили над работниците, които рискуваха да останат без хляб през зимата, и реши да плаща солените глоби на Брюксел вместо да

Ковачки - още по- недосегаем за българските власти

Ковачки – още по- недосегаем за българските власти

запечата фабриката. Останалите предприятия на Ковачки – ТЕЦ – Перник, Сливен и Бобов дол, също се нуждаят от милиони левове за обновяване на техниката и пречиствателни системи.

Един от най- бързо забогателите българи вече подготвя прехвърлянето на Сейшелите и на други свои предприятия. По този начин Ковачки окончателно ще прикрие целия си бизнес, което ще го направи недосегаем за българските власти в бъдеще.

Какви бяха обвиненията срещу Ковачки. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Ковачки скрива бизнеса си на Сейшелите

  1. erttr Отговор

    03.05.2011 в 10:32

    Голямо криене ще да е …Всички вестници пишат за това, има информация и във всички „жълти“ сайтове, малко трудно ще се скрие този измамник:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *