Костов си призна: Срещах се с Добрев, но там беше и Жан

0

Да, срещах се няколко пъти в вътрешния министър Николай Добрев през 1997 година, призна си Иван Костов в ефира на Нова телевизия. Той изненадващо каза, че на тези срещи присъствал и Жан Виденов. Така политическата мъгла съвсем падна върху тогавашните събития.

Първо Виденов проговори за срещите и каза, че договорките са ставали зад гърба му. Вчера главният редактор на в. „Стандарт“ Юлий Москов хвърли бомбата пак във „Всяка неделя“, че той лично завел Добрев на „Копитото“, като заедно с шефа си Красимир Стойчев уговорили за няколко часа срещата. Според Москов, Добрев е бил сам в колата му и е държал три папки. Двамата с Костов се усамотили в апартамент в комплекса. За срещата са знаели няколко души, включително и Георги Първанов, който вече бил шеф на социалистите. Не е ясно откъде е изскочил Виденов на „Копитото“, щом Москов не го е видял, освен и той да лъже. Има вероятност и Костов да лъже, защото пък Виденов не само твърдеше, че не е бил на тези срещи, но и че не е одобрил този ход на Добрев.

В ефир Костов отрече пък да се е договарял да постави политически чадър над партийните функционери, а само да гарантира гражданския мир. С което доказа две неща – първото, че СДС е стоял зад гражданските протести и второто, че чадър така или иначе е имало, защото от никого не бе потърсена политическа сметка, дори от Виденов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://www.youtube.com/watch?v=kNdmpm72ah0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *